MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Törő Gábor

TÖRŐ GÁBOR
 
Móron születtem 1962-ben, nős vagyok két gyermek édesapja. A Széchenyi István Műszaki Szakközépiskolában végeztem 1991-ben, mint gépésztechnikus, majd tanulmányaimat 2007-ben a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karán folytattam, ahol igazgatásszervező szakon szereztem diplomát. 1980-tól 2005-ig a Vértesi Erőmű Zrt. Márkushegyi Bányaüzemében voltam művezető. Tagja vagyok Mór Város Sportjáért Közalapítvány kuratóriumának és Mór Borvidék TDM Egyesület elnökségének, valamint 1994 és 2002 között Mór Város Önkormányzata képviselőtestületének. 2000-től 2010-ig a településfejlesztési bizottság elnöki, 2006 óta a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöki, 2009 óta pedig a Fidesz Móri Csoportjának elnöki tisztségét töltöm be. 2009-ben Fejér Megye 5. sz. választókerület Fidesz - szervezet elnökének választottak, 2010-től vagyok a választókerület országgyűlési képviselője. 2012. októberében választottak meg a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének.
 
Eddigi munkám során részt vettem megyénk több településének alapfokú oktatását érintő problémájának megoldásában. Helyi önkormányzati képviselőként nagy gondot fordítottam Mór és térsége egészségügyi ellátásának fejlesztésére, a megyei közgyűlés alelnökeként pedig az előző kormány által bezárt Székesfehérvár-Komárom vasútvonal újraindításában jártam közben. A 81-es főközlekedési úttal kapcsolatos súlyos közlekedési problémák megoldását is folyamatosan szorgalmaztam, támogattam. A megyei közgyűlés alelnökeként rendszeresen látogattam a megye településeinek rendezvényeit, jó kapcsolatot alakítottam ki a települések vezetőivel, az egyház képviselőivel. Fontos eredménynek tartom, hogy Mór és térsége vonatkozásában a korábban szinte kizárólag autóipari és egyéb beszállítói tevékenységekre alapozott gazdaságfejlesztés mellett sikerült megteremteni a térség hosszú távú turisztikai fejlesztését. Közös erővel létrehoztuk a móri kistérség több települését (Mór, Csókakő, Fehérvárcsurgó) felölelő szervezetet. A móri kórház megmentése érdekében sikeres erőfeszítéseket tettünk, melynek eredményeként pályázati forrásból biztosítottuk az intézmény átalakítását, felújítását, az egynapos sebészeti ellátás bevezetésével pedig annak hosszú távú működését. A Móron, Szabadbattyánban és annak környékén élő gazdák állami tulajdonú termőföldek értékesítési ügyeivel is foglalkozom és képviselem érdekeiket.
 
Kiemelten fontos számomra a megyében élőkkel való kapcsolattartás, hogy megismerjem gondjaikat, problémáikat. Célom a megye gazdasági fejlődésének elősegítése, az itt élő emberek egészségügyi és szociális helyzetének javítása, tisztességes megélhetést nyújtó munkahelyek teremtése, és az emberek közbiztonságának növelése.
 
Céljaink elérésében megerősít bennünket, ha tudjuk: nem vagyunk egyedül. Jó érzéssel tölt el, hogy családom tagjai támogatják elképzeléseimet, és a céljaim elérését elősegítő, biztos hátteret jelentik számomra.
 
 
 
Törő Gábor elnök honlapját itt találja.
 
 
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP