MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Tovább gazdagítják a Fejér Megyei Értéktárat
2015.08.31. 09:57

A Fejér Értékek Iránytűje program zárórendezvényéhez érkezett pénteken délután. Az ünnepségnek a Mesterségek Háza adott otthont, ahol a programot megvalósító Fejér Megyei Önkormányzat képviseltében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke Fejér Megyei Értéktár Bizottság nevében Balog Gábor bizottsági elnök köszöntötte a megjelenteket.A Fejér Értékek Iránytűje Program tavaly ősszel indult el a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával. A pályázat programjait megvalósító Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság a megye településeihez fordult, hogy összegyűjtsék Fejér értékeit.
 
Amikor megkezdődött az értékgyűjtő munka, mindösszesen egy értéket jegyeztek hivatalosan: az Alapi ugrós és kanásztáncot. A sikeres munka eredményeként mára 12 értékkel gazdagodott a Fejér Megyei Értéktár- emelte ki a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi köszöntőjében. Dr. Molnár Krisztián megköszönte az értéktár bizottság tagjainak színvonalas munkáját és mindazoknak a települési önkormányzatoknak és civil szervezeteknek köszönetet mondott, akik hozzájárultak a megyei értéktár gazdagodásához, és részt vettek az értékgyűjtő tevékenységben. Ez a munka a projektzáró rendezvény ellenére sem ér véget, a Fejér Megyei Önkormányzat Székesfehérvár MJV. Önkormányzatával és a Fejér Megyei Értéktár Bizottsággal közösen folytatja a megyei értékek gyűjtését.
 
 
A projektzáró rendezvényen Balog Gábor beszámolt a programban megvalósuló projektelemekről és összegezte a tapasztalataikat.
 
 
A rendezvényen bemutatásra került a Fejér Értékek Iránytűje program elemeként a „Fejér Megye Nép - és Iparművésze 2015.” című pályázat, melyet első alkalommal a Dunaújvárosban helyet adó Megyenapon tárult a nagyközönség elé. A projektzáró ünnepség résztvevői a Mesterségek Házában is megcsodálhatták a szebbnél szebb nép és iparművészeti alkotásokat. A kiállításról és a programelem megvalósításáról Komendó Gabriella, a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat dunántúli Regionális Társaságának egyesületi elnöke számolt be.
 
 
Majd felkérte a közgyűlés és az értéktár elnökét, hogy verjenek be jelképesen egy érmet az egykori híres vastuskó másába.
 
 
 
 
Az ünnepség résztvevőit útravalóul a Fejér Megyei Értékekről készült kiadvánnyal ajándékozták meg a szervezők.
 
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Kincsestáj kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP