MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

További jelentős TOP források érkeznek Fejér megyébe
2021.11.05. 13:25

Több mint 3,5 milliárd forint értékben, 23 Fejér megyei település valósíthat meg csapadékvíz-gazdálkodási fejlesztéseket – jelentette be pénteken Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Ezen kívül négy, már támogatást elnyert megyei projekt többletköltség igénylése esetében is pozitív döntésről számolt be a megyei közgyűlés elnöke.  A 2014-2020-as pénzügyi ciklust 32 milliárd forintos fejlesztési forrással indította a Fejér Megyei Önkormányzat – ez az összeg mára meghaladja a 40 milliárd forintot – mondta el Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, aki hozzátette: tekintettel arra, hogy a megyei fejlesztések jól állnak, lehetőségük volt plusz forrást igényelni.


„Az egyik legfőbb települési igény, amire plusz forrást kértünk, a bölcsődefejlesztések voltak. Pár hónappal ezelőtt több milliárd forint összértékben hirdethettünk új bölcsődefejlesztéseket megyeszerte. A másik, úgymond „sláger” fejlesztési igény a felszíni csapadékvíz fejlesztési igény volt a települések részéről. Erre eredetileg 3 milliárd forint többlettámogatást kértünk, de azt láttuk, hogy a települések részéről nagyságrendileg 3 és fél milliárd forint az az akut, égető - és egyébként jogos - igény, ami a felszíni csapadékvíz elvezetés kapcsán részükről jelentkezik, ezért további forrásokat kértünk. Végül a mai napon 3 milliárd 561 millió forint összértékben tudtunk 23 településen segíteni a felszíni csapadékvíz elvezetési problémák kapcsán” – jelentette be a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.


Dr. Molnár Krisztián hozzátette: azon településeknek sem kell sokat várniuk, amelyek most esetleg nem nyertek, hiszen TOP 2 Plusz néven a következő fejlesztési időszak első felhívásai között újra lehet majd felszíni csapadékvíz elvezetésre pályázni.

További négy, már támogatást elnyert megyei projekt többletköltség igénylése esetében is pozitív döntésről számolt be a megyei közgyűlés elnöke, mintegy 36 millió forint értékben. Tabajdon és Bodajkon mini bölcsőde fejlesztése valósulhat meg, míg Seregélyesen önkormányzati épületek energetikai korszerűsítéséhez, Sárosdon pedig az egészségügyi alapellátás fejlesztéséhez nyújt segítséget a megítélt többlettámogatás.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP