MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Új modellprogram Fejér megyében
2022.05.06. 14:37

A Fejér Megyei Önkormányzat, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, illetve annak Fejér Megyei Szervezete között olyan stratégiai együttműködés veszi kezdetét, amelynek célja a vállalkozások szolgáltatás-alapú segítése és támogatása, továbbá a térségi munkaerő-kereslet és -kínálat megyei szintű összehangolásának erősítése és eredményesebbé tétele. A VOSZ minden megyében létrehoz egy irodát is, melyek közül az elsőt Fejér megyében fogják megnyitni.  
Sikeres volt a Fejér Megyei Önkormányzat, a Fejér Megyei Kormányhivatal és az Echo konzorciuma által 2014 és 2020 között megvalósított megyei paktum, de nincs az a jó gyakorlat, amit ne lehetne tovább fejleszteni – mondta el Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeháza Dísztermében megrendezett programon. „A járványhelyzetben, vagy akár a mostani háborús helyzetben is jól látszik a kis- és középvállalkozások sérülékenysége, ezért ezt a szektort szeretnénk segíteni és megerősíteni. Szeretnénk közvetlen segítséget adni, és úgy néz ki, a VOSZ ebben egy új stratégiai partnerünk lesz” - emelte ki Dr. Molnár Krisztián.


Mint azt Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András elmondta, a vállalkozások fejlődését a számukra megfelelő környezet biztosításával tudják segíteni, ez pedig magával hozza az adott település fejlődését is. „Mindenki közös érdeke, hogy együttműködésben tudjuk az ebben rejlő lehetőségeket kihasználni” – tette hozzá a polgármester.


A VOSZ célja, hogy a Magyarországon működő vállalkozásoknak olyan megoldásokat tudjanak nyújtani, melyekkel napi boldogulásukat, fejlődésüket tudják segíteni – mondta el Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke, aki hozzátette: ezen célkitűzésükhöz illeszkedik a megyei VOSZ irodák létrehozása is, melyek közül az elsőt Fejér megyében fogják megnyitni.


Dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója vállalkozások rezilienciájának, azaz rugalmas ellenállási képességének fontosságát emelte ki a szakmai programon.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP