MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Új orvosi eszközökkel támogatta a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gyermekosztályát a vadásztársadalom
2020.11.02. 14:10

Több, mint kilenc millió forintos adományban részesült a Fejér Megyei Szent György Egyetemi és Oktató Kórház gyermekosztálya az első országos jótékonysági vadászat 37 milliós bevételéből. Az adományozó okiratot ünnepélyes sajtóeseményen adták át hétfőn a kórház megbízott főigazgatójának, Dr. Bucsi Lászlónak a magyar vadásztársadalom képviselői a megye vezetői körében a Megyeházán. Már gyógyítják a kis betegeket az adományból vásárolt új orvosi eszközökkel a székesfehrévári kórház gyermekosztályán.  A 2019. évi első országosan megrendezett jótékonysági vadászatoknak köszönhetően 37 millió Forint értékű orvosi eszközt adományozott a vadásztársadalom a magyar egészségügy támogatására. Az összefogással Magyarország tizenkilenc megyei kórházának gyermekosztályát hiánypótló orvosi eszközök beszerzésével támogatták. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi és Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztálya 9 millió 50 ezer Forint értékű adományban részesült. Az adományozó okirat átadási ünnepségének hétfőn a Megyeháza Címerterme adott otthont.
Az átadást megelőző sajtóeseményen házigazdaként Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, kormányszóvivő, a 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztosa, Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft ügyvezetője és Dr. Bucsi Lászlónak, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mb. főigazgatója tájékoztatták a sajtó munkatársait.
„Mi magunk tudjuk azt, hogy az erkölcsös és a jó vadász a legnagyobb természetvédő és magánemberként is példamutató életvitelt folytat, ott segít, ahol tud. A mai jótékonysági vadászati esemény is egy ilyen példamutató tevékenység. Büszkék vagyunk Fejér megye vadászaira, a jótékonysági vadászatra és arra, hogy a 2021. évi vadászati világkiállítás egyik vidéki helyszíne Fejér megye lehet. 2017. áprilisában közgyűlési döntéssel üdvözöltük a kiállítás hazai megrendezését Fejér megyében. Minden olyan eseményen, ahol az egészségügy is képviselteti magát, szeretnénk köszönetünket kifejezni azért az áldozatos munkáért, amit a vírushelyzet alatt Fejér megyében ellátnak. Természetesen ez a köszönet mindazokat illeti, akik közreműködnek a védekezésben.” – hangsúlyozta a közgyűlés elnöke.
„A Jóisten tartsa meg ezt a jó szokást, hogy ilyen kedvükben legyenek a vadászok! – fejezte ki köszönetét Dr. Bucsi László mb. főigazgató, aki aztán részletesen beszámolt a gyermekosztály számára a kilenc milliós összegből beszerezett eszközökről. Mint elmondta: „A Kórház gyermekosztálya több eszközt vásárolt, melyből az egyik egy újszülött kori hallásszűrő készülék, a másik vásárolt műszer pedig egy olyan szívultrahang készüléket egészít ki egy bizonyos szoftverrel, amely a koraszülöttek szívfejlődési rendellenességeit képes kimutatni. A harmadik pedig egy 12 csatornás EKG készülék, amely bár van a kórházban, de a gyermeksürgősségin nem volt, de fontos dolog. A koraszülötteknél alkalmazott teljes vércsere megelőzésére szolgáló kékfény-lámpákat, az újszülött korban előforduló bakteriális fertőzés kimutatását szolgáló ágy melletti CRT készüléket és a fogyóeszköznek számító, különböző méretű vérnyomásmérő mandzsettából vásároltak be most a picik részére, a vadászoknak köszönhetően. ”
Dr. Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, kormányszóvivő, a 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztosa beszédében a civil összefogás erejét és fontosságát hangsúlyozta: "Egy olyan demonstrációját láttuk, látjuk a civil összefogásnak, amire nagyon ritkán kerül sor. Itt egy rendkívül fontos dologról van szó a civil önszerveződés szempontjából. Sokan úgy tekintetek a vadászokra, mint profikra - akik valóban sokan vannak - pedig bizony az engedéllyel rendelkező 66-67 ezer vadász többsége civil. Mint ahogy a hazai vadásztársaságok túlnyomó része civik alapon szerveződik, egyesületi formában működik. Mondjuk ki: a vadászok közössége ma az egyik legerősebb civil szerveződés Magyarországon."
 
Az adományozó okiratot a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gyermekosztálya részére Dr. Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, kormányszóvivő, a 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztosa és Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft ügyvezetője hétfőn ünnepélyesen adta át Dr. Bucsi László mb. főigazgatónak a Megyeháza Címertermében.
 
Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. által a tavalyi évben megvalósított I. Országos Jótékonysági Vadászat eredményeként, Magyarország tizenkilenc kórházának gyermekosztálya kapott orvosi eszközöket a magyar vadásztársadalom adományaként 37 millió Forint értékben. A vadászatokon résztvevő vadászok száma és a további adományok nagysága határozta meg az egyes megyék kórházainak részére rendelkezésre álló pénzkeretet. A kórházak az elmúlt hónapokban meghatározták az aktuális eszköz igényüket, amelyek beszerzése folyamatos. A jótékonysági kezdeményezésnek köszönhetően a Fejér Megyei Szent György Egyetemi és Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztálya 9 millió 50 ezer Forint értékű adományban részesült.

Keresés

Tájékoztatás

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP