MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Új óvoda a pákozdi gyerekeknek
2021.09.29. 15:18

Jelképesen is átadták a Pákozdi Nyitnikék Óvoda új épületét szerdán reggel. A fejlesztésnek köszönhetően mostantól a korábban két helyszínen működő óvoda összes csoportja egy épületben kapott helyet.  Pákozd központjában, az általános iskola területén alakították ki a Pákozdi Nyitnikék Óvoda új óvoda épületét.
 
 
 
"Három csoportszoba a régi, Hősök terén lévő óvodaépületben volt, másik három csoport pedig az iskola földszinti részén kapott helyet. Ez sok problémát okozott a dolgozóknak és a szülőknek is, akiknek adott esetben két gyermeküket két különböző helyre kellett reggelente elvinniük” – mondta el Kardos Ádám, Pákozd polgármestere.
 
 
Mint azt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hosszú küzdelem ért véget ezzel a mostani átadással. Egy 2016-os, Terület- és Településfejlesztési Program keretében meghirdetett pályázatból indult el a felújítás. Pákozd akkori képviselőtestülete 300 millió forint támogatást igényelt arra, hogy megoldódjon Pákozdon a gyermekek óvodai elhelyezése. A forrást biztosították is erre, azonban számos probléma merült fel a pályázatnál – közbeszerzési szabálytalanság, műszaki problémák, forráshiány. Magyarország kormánya ezért további 70 millió forintos kiegészítő forrást biztosított, de az akkori településvezetés szerint még ez is kevés volt. 
„Nem teljesítették azt a fontos záró mérföldkövet, hogy 2019-ben már itt kezdjék a gyerekek az óvodai nevelést. Sőt, ettől nagyon messze voltunk. A hatóságok segítségét kértük, mert ellentmondásos hírek érkeztek, és sajnos arról kellett megbizonyosodnunk, hogy a legalapvetőbb biztonsági előírások sem teljesülnek, nem üzembiztos az épület. Ezért ekkor új tervezés és új pótforrás bevonás történt az új településvezetés részéről, akik hozzátettek saját forrásból több mint 60 millió forintot. Így összességében 432 millió forintból tudott mostanra elkészülni a projekt. De minden jó, ha jó a vége, így öt év után végre biztonságosan használatba vehették a gyerekek és az óvodai dolgozók az épületet” – tette hozzá Dr. Molnár Krisztián. 
 
 
Az új épületben három foglalkoztatót, és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítő helyiségeket alakítottak ki, de új tálalókonyha, valamint játszótér is épült, és az óvoda megfelelő működéséhez szükséges eszközök beszerzése is megtörtént.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP