Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Új szemlélet: Z generáció a munkavállalásban
2018.06.11. 08:43

A nagyérdeklődésre számot tartó „Z” generáció foglalkoztatása is szerepelt kedden, a soron következő Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési fórum ülés témái között a Megyeházán. A generációk együttműködésből számos üzleti előny származik, ám csak akkor képesek a közös munkára, ha a munkavállalók és munkáltatók kölcsönösen megfelelően fel vannak készítve az új kihívásokra: a „Z” generációs találkozásra.A plénumot a TOP-5.1.1-15-FE1-2016-00001 számú „Foglalkoztatási - Gazdasági Együttműködések és Szolgáltatások Fejlesztése Fejér Megyében” projekt keretében hívták össze tagjai - a megye települési vezetők, képzési intézményvezetők, a kamarák és civil szervezetetek - körében a Megyeházán.
A fórum tagjait a keddi ülésen elsőként Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya főosztályvezetője tájékoztatta a júniusi számadatok alapján a projektben szereplő támogatási eszközök felhasználásáról, a képzés és a foglalkoztatás terén tapasztaltakról. Varga Kornél Csaba, a Társadalmi Vállalkozásfejlesztési és Befektetés ösztönző Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője pedig a Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Központ Projekt munkájáról számolt be. A támaszfal projekt munkájáról Domokos Tamás, a Magyar Városkutató Intézet ügyvezetője tájékoztatta a hallgatóságot.
Rózsás Ildikó, a Kaptár Ifjúsági és Prevenciós Iroda vezetője, ifjúsági szakértője Z” generáció foglalkoztatásáról tartott előadásában jellemezve a Z generációt elmondta, számukra fontos a csapatmunka, a munka és magánélet közötti egyensúly. Nagyon gyorsan tanulnak, kommunikálnak és szeretik saját maguk felfedezni az újdonságokat.Legtöbbjüknek kiemelkedően fontos a perspektíva, az előrelépési lehetőség.
A Z- generáció lojalitása nagyban az ideális munkakörnyezettől függ. Ennek a generációnak az ideális munkahely - a kreativitás és a személyes fejlődés támogatása mellett - a társadalmi szerepvállalásban is aktív. A legújabb nemzedék számára ugyanis nagyon fontos, hogy úgy érezzék, munkájukkal a világot is jobbá tehetik. Az előadáson az is kiderült, hogy a pénzen kívül a jó közösség, modern, vonzó munkahelyi környezet, jó juttatási rendszer, rugalmas munkaidő, kihívást jelentő feladatok és egyértelmű visszajelzések a fontos motivációs tényezők Z generáció számára. A munkáltatói oldalról elengedhetetlen a szemléletváltás, avagy a felkészülés a konfliktus kezelésre, mentorprogram és kommunikációs stratégia alkotása, küldetéstudatot megfogalmazása és új munkavégzési struktúra, hiszen ezekkel válhat vonzóvá a Z generáció számára.
 
 
Fejér Megyei Önkormányzat, konzorciumi partnereivel: a Fejér Megyei Kormányhivatallal és az Echo Innovációs Műhellyel közösen 1,331 milliárd forintos pályázati támogatásból valósítja meg nagyszabású, Fejér megye egészére kiterjedő képzést és foglalkoztatást is elősegítő programját.
 
A projekt azzal a céllal valósul meg, hogy a megyei szintű foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés keretében, programszerű, integrált, Fejér megye egészére kiterjedő, a megyében releváns gazdasági ágazatokat felölelő megyei szintű gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési stratégiát megalkotva, a Fejér Megyei Integrált Területi Programban meghatározottakkal összhangban olyan képzési és foglalkoztatási programot valósítson meg, mely szolgáltatásaival és pénzügyi eszközeivel fenntartható módon járul hozzá a megye gazdaságának fejlődéséhez és a területi hátrányok csökkentéséhez.
 
Az ülést levezető Kígyóssy Gábor, a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal vezető tervezője örömmel számolt be a megyei foglalkoztatási paktum projekt önálló honlap felületének: a www.fejerpaktum.hu elindításáról, amelyet ezúton is ajánlott az ülésen résztvevők figyelmébe.
 
 
Továbbá tájékoztatta a résztvevőket az őszi Megyekorzó kitűzött soron következő időpontjáról és helyszínéről, melyet idén 2018. szeptember 1-jén a Soponyán megrendezésre kerülő 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál keretében rendeznek meg
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár