MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Újra Megyekorzó és Hungarikum játszóház várja a látogatókat az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon szeptember 7-én
2019.09.02. 10:55

A VADEX Mezőföldi Zrt. és az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete szeptember első hétvégéjén közösen rendezi meg a XXVII. Országos Vadásznapot és XIII. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált a Fejér Megyei Önkormányzat társrendezésében. A rendezvénynek az idei évben a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark ad otthont. A belépés ingyenes, a rendezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!Hazánk egyik legnépszerűbb tematikus gasztronómiai rendezvénye a Vadex Mezőföldi Erdő –és Vadgazdálkodási Zrt. Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválja. A 13. vadgasztronómiai fesztiválon Soponya után az idei évben új helyszínen, a megújult Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkban mutatkozik be második alkalommal a Fejér Megyei Önkormányzat társrendezőként a Megyekorzóval és Hungarikum játszóházzal. A „Megyekorzó résztvevői körében „Legszebb stand” versenyt is szervez a helyszínen. Az Önkormányzat célja, hogy a Megyekorzó és a Fejér Megyei Értéktár programjaival a megyében minél szélesebb körben megismertesse a helyi terméket és értékeket népszerűsítő tevékenységét.
 
A rendezvény 2019-ben is a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója lesz. A vadászias hangulatot agarászok, erdélyi kopósok, íjászok, solymászok, valamint a trófeakiállítás és az öt kontinens vadjait bemutató preparátum-kiállítás teremtik meg. A rendezvényre látogatóknak lehetőségük lesz megkóstolni a vadételfőző versenyen induló főzőcsapatok bográcsában rotyogó vadpörköltek, raguk, tokányok, sültek mellett a nagy népszerűségnek örvendő vadburgert, szarvaskolbászt, vagy az óriásbográcsban készülő vörösboros erdei gombás szarvaspörköltet – csak néhányat említve a sok finomság közül.
 
A változatos felnőtt, gyermek- és családi programok, könnyűzenei koncertek, néptáncbemutatók, vásári produkciók, játékos programelemek, erdei iskolai foglalkozások, a gasztronómiai és Megyekorzóval színesített kézműves vásár tartalmas kikapcsolódást nyújtanak az őszi fesztiválszezon kezdetén.
 
A fesztivál kiemelt fellépői az Alba Regia Táncegyüttes, Danics Dóra és a Cimbaliband illetve a Magashegyi Underground. A STIHL Országos Fakitermelő Verseny döntőjén pedig ismét felbőgnek a motorosfűrészek is!
 

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár