MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Ülésezett a Fejér Megyei Közgyűlés
2022.11.17. 13:16

Névváltozattással kapcsolatos technikai döntésekről és gazdasági beszámolóról is határozott a Fejér Megyei Közgyűlés november 17-i ülésén. A testület emellett alapítványi támogatásról, és települési többletforrás biztosításáról is döntött. A január 1-től hatályba lépő névváltoztatással kapcsolatos jogszabályi kötelezettségének eleget téve technikai jellegű döntéseket hozott a testület az önkormányzat alapító okiratát, Szervezeti és Működési Szabályzatát, belső rendeleteit, valamint a kitüntető címeket és díjakat illetően. A névváltoztatást követően január elsejétől az önkormányzat elnevezése Fejér Vármegyei Önkormányzat lesz, a közgyűlés pedig Fejér Vármegyei Közgyűlés.


A megye gazdálkodását áttekintve egy részidős gazdasági beszámolót is elfogadott novemberi közgyűlésén a képviselőtestület. A napirendi ponttal kapcsolatban Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: „Jó hír, hogy a sokszorosán van a megye bevételi oldala, köszönhetően a pályázatoknak, a különleges gazdasági övezetnek, a nyitóegyenlegnek. Úgy látjuk, hogy stabil, kiegyensúlyozott gazdasági év elé nézhetünk a következő évben is, nagyon komoly megtakarításokkal. Erre szükség is van az elhibázott uniós szankciós politika okozta helyzetben.”


A Szegényeket Támogató Alapítvány 300 ezer forintos támogatásáról is döntöttek képviselők, melynek köszönhetően rászoruló családok kapnak majd karácsonyi csomagokat, zárt ülésen pedig TOP projektet érintő települési többletforrás biztosításról határozott a testület.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP