MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Ünnepélyesen adták át az új orvosi rendelőt Dégen
2021.06.10. 09:44

Szerda kora délután ünnepség kerekedett Dégen a megújult, és már birtokba is vett orvosi rendelő hivatalos átadásából. Az épület a Magyar Falu Program és a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) források támogatásával valósulhatott meg.Gárdonyi Sándorné polgármester elmondta, a háziorvosi rendelő épülete több mint 50 éve épült, ráfért a renoválás. Már márciusban beköltözött az új orvos, szó szerint is, lévén a doktor szolgálati otthona is része az ingatlannak. Nemkülönben a fogorvosi rendelő is, az is megújult. Mikó József már márciusban átvette a dégi háziorvosi praxist, az egykori katonaorvos jól szolgált, magas a településen élők átoltottsága.
Varga Gábor országgyűlési képviselő arról beszélt, mennyi minden megváltozott Dégen az elmúlt évtizedben, utcák és járdák újultak meg, impozáns a kastély, rendezett a falu.
 
Nos, az orvosi rendelő előbb terület- és településfejlesztési forrásból, 21 és fél millió forintból kapott energetikai felújítást, majd egy Magyar falu program-pályázat révén 16 milliót költhettek a belső felújítására, további 3 milliót orvosi eszközökre. A polgármester szavai szerint az önkormányzat 3 és fél millió önerőt tett még hozzá mindehhez, illetve további 8 és fél millió saját forrást a fogorvosi rendelő eszközeihez. Gárdonyiné elmondta, szintén önerőből, mintegy 20 millió forintból újították fel a háziorvosi szolgálati lakást, ezzel az önkormányzat tartalékai végéhez ért.
Az új háziorvos Mikó József is bemutatkozott, elmondta, korábban évtizedekig katonaorvosként szolgált. Varga Gábor országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy mennyi minden megváltozott Dégen az elmúlt évtizedben, utcák és járdák újultak meg, impozáns a kastély, rendezett a falu.
Dr. Simon László kormánymegbízott Déget mint jó példát méltatta. Kijelentette, vidék nélkül nincsen Magyarország.
Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt két-három év alatt több mint 200 millió forint fejlesztési forrás érkezett Dégre, s a várakozások szerint a következő években még több jöhet.
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP