Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Ünnepélyesen is átadták Pannónia Szívében az új kerékpárutat
2017.10.30. 11:47

Hivatalosan is átadták a forgalomnak szombaton az Etyeket Bicskén és Csabdin keresztül Tarjánnal összekapcsoló új kerékpárutat. A leágazásokkal együtt mintegy 40 kilométer hosszú szakasz bruttó kétmilliárd forintból épült meg a Pannónia Szíve program keretében.A Fejér megye északi részén, 22 település összefogásával létrejött Pannónia Szíve turisztikai régió első nagyberuházása az Etyeki gasztrosétány és kapcsolódó fejlesztései elnevezésű projekt. A több mint 3,7 milliárd forint összköltségvetésű, magyar állami forrásból finanszírozott építkezéssorozat két legfontosabb eleme az etyeki borászati központok megújítása és a falutól Tarjánba vezető kerékpárút. Utóbbi készült el elsőként.
Az átadóünnepségen köszöntőt mondott Révész Máriusz, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a Szent László- és a Váli-völgy fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács elnöke és Garaguly Tibor, Etyek polgármestere.
 
Kerékpárutat avattak Etyeken
 
Elhangzott: az avatóünnepség csak nyitánya a Fejér megyében a közeljövőben tervezett kerékpáros fejlesztéseknek. Egyrészről előkészítés alatt van a Duna–Duna útvonal, amely Esztergomtól indulva Etyeken keresztül Ercsiig tart majd, magában foglalva a most átadott szakaszt. Megépítése után a Duna mentén haladó EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárútról közvetlenül is elérhető lesz a Pannónia Szíve térség. Másrészről pedig szerepel a tervekben a Budapestről Etyekre, majd onnan tovább, a Velencei-tóhoz tartó kerékpárút, amelynek egyes szakaszairól már kormánydöntés is született.
 
 
A nemzeti színű szalagot Révész Máriusz, Tessely Zoltán, Molnár Krisztián és Garaguly Tibor vágta át.
Az átadóünnepség kerékpáros túrázói által végigjárt útvonal teljes hossza mintegy 40 kilométer, beleértve a bicskei csillagdához, a Nagyegyházára és Vasztélypusztára vezető elágazásokat. Az új kerékpárút Bicske és Csabdi között keresztezi az M1-es autópálya nyomvonalát. Ezt egy különleges, hazánkban több évtizede nem alkalmazott, sajtolásos eljárással készült alagúttal oldotta meg a kivitelező. A kerékpárút építésének teljes költségvetése csaknem elérte a kétmilliárd forintot.
 
 
Feol.hu

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár