Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Ünnepi megemlékezés Bicskén
2017.03.16. 12:41

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendeztek ünnepi műsort Bicskén, a város közéleti szereplőinek részvételével. Díszvendégként dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet. 
„1848 ismert és névtelen hősei azért éltek, harcoltak, adták vérüket, életüket, hogy ez a föld nyelvében, kultúrájában, törvényeiben és hitében magyar legyen! Nem húzhatják át ezt a szándékot messzi asztaloknál tett tollvonások, nem akarhatjuk önként feladni azt, amiért ők küzdöttek!”- hangsúlyozta ünnepi beszédében a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
„Itt Fejérben, Szent István földjén, minden más helynél szilárdabban tudjuk megvetni a lábunkat. Tájaink gyönyörűek, lakóink szorgalmasak, portáink gyarapodnak. Pannónia szívében, Bicskén is jól látszik az utóbbi évek keze nyoma, a város mind szebb, jobb, élhetőbb, és a változások korántsem értek véget! Épül az új igazgatási centrum, a kerékpárút-hálózat, és további TOP pályázati források megszerzése került célul kitűzésre, kulturális és közösségi terek fejlesztéséhez, kiépítéséhez!
Az államnak, Fejér megyének, Bicskének, hosszú távú tervei vannak azzal a szabadsággal, hagyománnyal, hittel, aminek kiteljesítéséért 1848 hősei harcba indultak, és amiért sokan az életüket is áldozták. Ezt a szabadságot, hagyományt és hitet úgy nevezik, magyarság!- fogalmazott dr. Molnár Krisztián.
Azünnepi beszédet követően a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola diákjainak szavalattal, zenével színesített műsora mind a történelmi eseményeket idézte.
Az ünnepségen Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő, dr. Molnár Krisztián közgyűlési elnök és Pálffy Károly, Bicske polgármestere. 
Az ünneplők sokasága a műsor után a Kossuth tértől a Fesztivál Fúvószenekar felvezetésével vonult fáklyáikkal a koszorúzás helyszínére.
A Kossuth szobornál dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő az emlékmű lábánál elhelyezett koszorúval tisztelegett a hősök emléke előtt.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár