MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Ünnepség és döntések az év utolsó Közgyűlésén
2018.12.13. 20:10

Jótékonysági adventi vásárral, közmeghallgatással, ünnepi karácsonyi műsorral és adománygyűjtési akcióval kezdődött ma délelőtt a Fejér Megyei Közgyűlés évet záró ülése a Megyeháza Dísztermében. A közgyűlés ünnepi jellegét emelte a díszvendégek sora: a megyéspüspök, a kormánymegbízott és több országgyűlési képviselő az elnökségben. A közgyűlés reggelén a Megyeháza karácsonyfáját ölelő jótékonysági adventi vásár fogadta az érkezőket az aulában, melyet a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezett a megyei szociális és gyermekvédelmi intézmények megsegítésére.
Az évzáró közgyűlés közmeghallgatással indult, majd a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központból érkező gyermekek és a Hungarikum Együttes karácsonyi műsora köszöntötte az ülésteremben a Közgyűlés tagjait és a vendégeket: az egyházak képviseletében Spányi Antal megyéspüspököt, Tessely Zoltán, Törő Gábor és Varga Gábor országgyűlési képviselőket, Dr. Simon László kormánymegbízottat valamint Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztost.
A műsor és az ajándékozás meghitt pillanatait követően kezdetét vette az érdemi munka, a tizenhat napirendi pont megvitatása. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke sajtótájékoztatón ismertette a közgyűlési döntéseket:
 
 - A napirendek megvitatását ma egy felhívással előztük meg. Egy négy gyermekes bodajki család megsegítésére indítottunk adománygyűjtési akciót, akiknek a két héttel ezelőtt leégett háza lakhatatlanná vált. Ideiglenesen a nagyszülők fogadták be őket. A mai nappal a tizenhárom fős FIDESZ-KDNP frakció és Tanka Csaba külsős alelnök húszezer forintot ajánlott fel személyenként a család megsegítésére. Az ülésen az ellenzéki frakciók mellett mindenkit arra kértem, hogy anyagi vagy tárgyi formában lehetősége szerint támogassa a családot- hangsúlyozta az elnök.
 
A kezdeményezéshez még a mai napon Dr. Molnár Krisztián és Tessely Zoltán százezer forinttal, Törő Gábor kettőszázezer forinttal, a kormánymegbízott, Varga Gábor és Dr. Galambos Dénes további adományokkal járult hozzá.
 
Első napirendi pontunk keretében a Szent György Egyetemi Oktató Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztály alapítványát kettőszáz ezer forinttal támogattuk, melyet a dolgozók és az ellátottak körülményeinek a javítására ajánlottunk fel.
Ezt követően Bárdos Zoltán alezredes beszámolóját hallgattuk meg a Fejér Megyei Védelmi Bizottság 2018. évi munkájáról. Bár idén nagy örömünkre rendkívüli helyzet nem adódott, de az kitűnt a beszámolóból, hogy a védelmi bizottság kitűnően végzi a munkáját a megye lakossága érdekében-tette hozzá az elnök. Beszámoltak a mai közgyűlésen a belső szervezeti egységeink: a bizottságok, a tanácsnok, a megyei konzultációs fórum és a hungarikum bizottság, melyeket egyhangúan támogatva fogadott el ma a közgyűlés.
A Fejér Megyei Önkormányzat által működtetett Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Tejlesztési Tanács SZMSZ módosításáról döntöttünk. A Pannónia Szíve programra újabb 828 millió forint támogatást kapott a fejlesztési tanács, Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos tevékenysége révén. Ebből a pénzből szeretnénk a tavaly Tarjánig megépített bicikli út folytatását Esztergomig megtervezni és a fejlesztéseket megvalósítani.
Elfogadtuk a jövő évi üléstervünket. Beszámolót hallgattunk meg a Fejér Megyei Értéktár Bizottság II. féléves munkájáról. Itt kiemelte az elnök, hogy az utolsó pályázati felhívásban, a középiskolásoknak szervezett megyei vetélkedő győztese, a Nemes-Nagy Ágnes kollégium csapata az országos parlamenti döntőt is megnyerte a háromszázhúsz csapat közül. Ez a program idén is folytatódik, mert két nyertes Hungarikum pályázatot nyújtott be a megyei önkormányzat.
Forrásokat nyertünk általános és középiskolás diákok számára vetélkedő szervezésére és a 46 megyei értékeket bemutató kiadvány és adathordozó megjelentetésére. Továbbá az Agrárminisztériumnak köszönhetően társasjátékokkal és kiadványokkal fejlesztettük a Hungarikum eszköztárat. Az elnök megköszönte a Fejér Megyei Értéktár Bizottság munkáját.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az idei Hungarikum vetélkedőre december 21-ig várjuk a megye iskoláiból a négy fős csapatok jelentkezését.További részletek honlapunkon, a Fejér Megyei Értéktár pályázatok menüpontjánál érhetők el. 
 
Jóváhagytuk a megyei belső ellenőrzési tervet valamint a pályázati támogatást biztosító központi kormányzatnak köszönhetően egy új határon túli testvér partner önkormányzati kapcsolat létesítéséről is döntöttünk Tusnádfürdővel.Döntöttünk az új területrendezési terv elkészítésének első fázisáról valamint a megyei integrált program módosításáról, melynek célja, hogy a Top forrás keretében a maradványpénzeket a megye újra fel tudja használni a települések fejlesztésére.
Beszámolót hallgatott meg a testület a megye felzárkóztatáspolitikai és együttműködést fejlesztő paktum jelen állásáról. Döntöttünk az ASP, - informatikai háttérrendszerhez történő csatlakozásról és egy fontos állásfoglalást hoztunk Ercsi város vasútállomásának megvalósításának támogatásáról– tájékoztatott Dr. Molnár Krisztián.
 
 

Keresés

Fejér Megyei Értéktár

Ülnökválasztás 2019.

 

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár