MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Útfejlesztések Pannónia Szívében
2022.10.23. 11:16

Elkészült a 81114. jelű Pátka bekötőút belterületi szakasza, melyet pénteken adott át Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója és Pásztor József, a felújítást kezdeményező civilek vezetője. További útfejlesztéseket is bejelentettek pénteken: megújul a pátkai bekötőút további 900 méteres, külterületi szakasza, és felújításra kerül a 6213. jelű út Pákozd-Dinnyés közötti, közel 4 kilométeres szakasza. Szeptember elején jelentették be, hogy megújul a 81114. jelű Pátka bekötőút Pátka belterületét érintő szakasza. A rekonstrukció elkészült: a mintegy 1,7 kilométeres útszakasz felújítása a Magyar Falu Program 92.700.000 forintos támogatásával, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kivitelezésében valósult meg. Pénteken adta át a felújított utat Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója és Pásztor József, a felújítást kezdeményező civilek vezetője.


Az átadó résztvevői bejelentették azt is, hogy a Pátkai bekötőút további 900 méteres, külterületi szakasza is megújul a Terület- és Településfejlesztési Program mintegy 130 millió forintos támogatásával. A munkaterület átadása megtörtént, a munkálatok idén év végére be is fejeződnek. A két fejlesztésnek köszönhetően a Pátkai bekötőút teljes hosszában megújul.


Egy másik, rég várt útrekonstrukció is elindul a térségben: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 626 millió forintos támogatásával megújul a 6213. jelű Seregélyes – Pákozd összekötő út Dinnyés és Pákozd közti, 3736 méteres szakasza.


Mint azt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a helyszínen elmondta, a kerékpáros forgalom szempontjából fontos útszakasz ez, hiszen a nyári csúcsidőben a 2 ezret is meghaladja az erre biciklizők száma. Éppen ezért a Velencei-tó, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács jóvoltából 2016-ra elkészültek az útszakaszon egy önálló kerékpárút tervei. Ezt azonban Pákozd akkori vezetése nem támogatta, így az akkori, teljesen önálló kerékpárút nem valósulhatott meg. Pákozd jelenlegi polgármestere, Kardos Ádám azonban partner abban, hogy a kérdés megoldódjon, így a jelenlegi útfelújítás részeként – bár nem önálló kerékpárút formájában - mindkét oldalon nyitott kerékpárnyom kerül kialakításra – tette hozzá Dr. Molnár Krisztián.


A munkaterület átadása ezen a helyszínen is megtörtént, a rekonstrukció a tervek szerint 2023. májusára készül el, így a nyári szünetben a kiemelten nagy kerékpáros forgalom várhatóan már zavartalan lesz az útszakaszon.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP