MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Válasz a kihívásokra: a helyi identitás erősítése
2022.02.23. 15:55

A helyi identitás, a helyi kohézió erősítése a célja annak a pályázatnak, melyet Fejér Megyei Önkormányzat és az Echo Innovációs Műhely konzorciuma valósít meg „Fejér megyei identitás erősítése térségi szellemben” címmel. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 100 millió forintos támogatásával, 2023. január 31-ig valósul meg. A részletekről Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, és Dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke számolt be a Megyeházán. A pályázat célja a helyi identitás és a helyi kohézió erősítése. Mint azt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, számos komoly beruházás valósult meg Fejér megyében a településen élők igényei alapján, de az infrastrukturális fejlesztések mellett arra is legalább ekkora szükség van, hogy a települések lakosai érezzék: ezek a fejlesztések értük vannak, róluk szólnak. „Azt látjuk, hogy a kihívások időszakát éljük: világjárványok, migráció, katonai konfliktusok. Nagyon-nagy szükség van arra, hogy a társadalmi kisebb csoportokban a kohéziót, az összetartozást erősítsük, ezáltal a problémás hétköznapokat is könnyebben tudjuk megélni” – tette hozzá Dr. Molnár Krisztián.


A Fejér Megyei Önkormányzat az Echo Innovációs Műhellyel közösen valósítja meg az identitásfejlesztő pályázat programjait, melyekkel minden korosztályt igyekeznek megszólítani. A sokszínű programkínálatban lesznek egyebek mellett kisiskolásoknak szóló napközis táborok, települések közötti kapcsolatot erősítő „Szomszédünnep”, hagyományos és online fórumok, a Helyi Demokrácia Hetéhez kapcsolódó rendezvények, valamint egy Fejér megye gazdag zenei hagyományának fiatalok általi feldolgozását segítő amatőr megyei verseny, illetve „Két keréken Fejérben” elnevezéssel egy kerékpáros értékbemutató programelem is.
„Ez utóbbi számomra azért kiemelten fontos, hiszen az országban a közelmúltban sok kerékpárút-beruházás indult, vagy éppen már be is fejeződött. Ahhoz, hogy ezeket valóban használják is a lakosok,  szükséges olyan programokat, akciókat szervezni, amelyek népszerűvé teszik számukra” – mondta el Dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke.

Mindezek mellett, a projekt részeként teljesen megújul Fejér megye honlapja, és „Otthonuk Fejér” címmel újság is készül a megye lakosainak.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP