MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Viszló Levente és Viszlóné Oláh Erzsébet

Viszló Levente és Viszlóné Oláh Erzsébet
 
Már négy éve őstermelőként tevékenykednek a Százados-tanyán, Fornapusztán. Fő tevékenységi körük az őshonos magyar állatok: a mangalica, szürke marha tartása és az ezekből előállított termékek értékesítése.
 
A mangalica a Magyarországon őshonos, törvényileg védett háziállatok egyike, világhírű sertésfajta. Ma már nem veszélyeztetett, s ebben szerepe van nemzetközi sikerének is: jó minőségű húsa az alapja a világhírű spanyol serrano sonkának. A szőke mangalica a leggyakoribb változata, jól hasznosítja a táplálékot, kül - és belterjes tartásra egyaránt alkalmas. Zsír-és hústermelésre is bevált.
 
Őstermelőként foglalkoznak állattenyésztéssel és a Dohányos-ház Pusztai Fogadóban még lehetőséget is kínálnak egy igazi falusi disznóvágáson való részvételre, ahol az ide látogató vendégek megkóstolhatják a saját kezünk által készített toros ételeket.
 
Az itteni ízvilág megismeréséhez mindenkinek ajánlják a tanyasi tálon lévő hideg fogásokat: házi sonkát, szalonnát, füstölt kolbászt, szürke marha szalámit.
 
 
 

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár