MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

VVSI évadnyitó – Hivatalosan is megnyitották a Velencei-tó idei évadát
2019.05.06. 09:25

Ahogy az már évtizedes szokás, idén is megkoszorúzták a Velencei-tavat a VVSI idei évadnyitóján, valamint az új évadot szimbolizálandó bedobták a vízbe a kajak, kenu és evezős lapátot azok a sportolók, akik az iskola színeiben már komoly eredményeket értek el. A borongós időjárásra való tekintettel a Velencei-tó megkoszorúzásának rituáléját megelőző köszöntők a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi hotelének tornatermében hangzottak el szombaton délelőtt, s itt sorakoztak fel a sportolók is. Akiknek Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa az idei évre vonatkozóan azt kívánta, hogy ez a csodálatos hely adja meg számukra a lehetőséget, hogy közelebb kerüljenek a természethez, tapasztalják meg társaik, tanáraik, példaképeik között a közösség erejét.
 
Továbbá – emelte ki – tegyenek egy óriási lépést, hogy kerüljenek egy hajóhosszal közelebb saját álmaikhoz is. Képviselőtársa, L. Simon László pedig a VVSI sukorói evezőspályájának nagy előrelépést jelentő fejlesztéseiről szólt, melyeknek köszönhetően a sportiskola hamarosan megrendezheti a masters evezős világbajnokságot. Emellett hozzátette, hogy „a helyi vízi sportélet gazdagodik”, ugyanis a napokban, az ötszörös világbajnok, ezüstérmes Fidel László kajakos vezetésével megalakult a Velencei Vízi Sportklub (VVSC).
 
 
Az eseményen átadták a Popovics-emlékkupát is, melyet az idei évben Kuti Nina kapott odaadó munkájáért, kimagasló eredményeiért. Nina háromszoros magyar bajnok, kétszeres kajak, egyszeres női bajnok, a VVSI első női kenus magyar bajnoka. Az olimpiai reménységek versenyén olimpiai számban kétszer az ötödik helyezést érte el, 2018-ban magyar bajnok és ezüstérmes lett kenu 500 méteren, illetve ifjúsági korosztályban serdülőként olimpiai távon. Továbbá ifjúsági válogatott kerettag.
 
Soltész Miklós, a Velencei-tavi Vízisport Szövetség elnöke, államtitkár e szavakkal nyitotta meg a 2019. évi Velencei-tavi évadot: – Az élsport csak a piramis csúcsa, ugyanis nem minden gyermek lesz élsportoló. De hogy szeresse a vizet, a közösséget, azt a sportágat, amelyet választ, mindenképp fontos. Gyermekeink néhány év múlva az élet sok területén fognak helytállni, a sport csak segít ahhoz a neveléshez, melyet a szülő, iskola, egyház és a sport közösen ad. Anélkül nem lenne teljes gyermekeink nevelése – fogalmazott. Az évadnyitó rituálét követően megkoszorúzták a Dr. Springer Ferenc szobrot, majd kezdődhetett a felhős ég alatt a felhőtlen szabadidős program.
 
szöveg:feol.hu 
 

Keresés

Fejér Megyei Értéktár

Ülnökválasztás 2019.

 

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár