MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Árgyelán János

 
 
Árgyelán János
 
 

 
Született: 1976.07.12., Szentes
 
Lakóhely: Székesfehérvár
 
Végzettség: angol és orosz nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár (Szegedi Tudományegyetem); további tanulmányok a Kodolányi János Főiskolán (társadalomtudományi szakfordító)
 
Munkahely: nyelvtanár és szakfordító, pártigazgató
 
Családi állapot: nős, nagycsaládos
 
Drótpostacím: argyelan.janos@mihazank.hu
 
 
 Politikai életutam:
 
2010 óta vagyok megyei önkormányzati képviselő, 2018-ig jobbikos színekben, majd a Mi Hazánk Mozgalom politikusaként. A megyei közgyűlésben a hátrányos helyzetű Dél-Fejér térség tanácsnoka voltam a pozíció megszüntetéséig. 2019-től a TOP Projekt Bizottság, valamint a Értéktár Bizottság tagja vagyok.
 
 
2009 óta társadalmi kezdeményezéseim közül kiemelném az erdélyi szórványmagyarság javára szervezett könyvgyűjtést, a csángóföldi adománygyűjtést, a délvidéki zászlóadományozást, a székely zászló kitűzésére és a rováskultúra népszerűsítésére és felkarolására indított akciókat, rovástáblák, rovásfeliratok formájában. Kiálltam Kishantos mellett a biogazdaságot ért méltatlanságok miatt és nem hátráltam meg akkor sem, amikor a magyar föld vagy a kistelepülések megvédéséről volt szó.
 
Számos alkalommal voltam szervezője és felszólalója kulturális, történelmi, közéleti rendezvényeknek és konferenciáknak, mint pl. a helyi pénz vagy a települési önellátó gazdálkodás ügye. Politikai pályafutásom során mindig elsődleges feladatomnak tartottam a nehéz sorsú családok segítését, illetve elsősorban a Dél-Fejérben található hátrányos helyzetű települések támogatását, ahová számtalanszor szerveztem rendezvényeket és vittem ruhaneműt, élelmiszert, segélycsomagokat, illetve szükség esetén bármilyen segítséget magánszemélyeknek és intézményeknek egyaránt.
 
 
Megyei képviselőként fontosnak tartom, hogy a megyék jelentősége, tekintélye és önállósága újra a helyére kerüljön, és a megyei közgyűlés feladata a megyei települések működésének összehangolása, a különböző települési feladatok és elképzelések összehangolása legyen. Az önkormányzat döntéseiben a megye és a települések építését és értékeinek megőrzését kell szem előtt tartani. Mindezt a megyei lakóival és településeivel közösen, azok érdekeit képviselve egy szebb, boldogabb, élhetőbb jövő reményében.
 
 
 
 
 
 
 
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP