Választás 2018.

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Árgyelán János


 
 
Árgyelán János
 
 
Született: 1976.07.12., Szentes
 
Lakóhely: Székesfehérvár
 
Végzettség: angol és orosz nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár (Szegedi Tudományegyetem); további tanulmányok a Kodolányi János Főiskolán (társadalomtudományi szakfordító)
 
Munkahely: vállalkozó nyelvtanár és szakfordító
 
Családi állapot: nős, öt gyermeket nevel
 
Drótpostacím: argyelan.janos@jobbik.hu
 
 
Politikai életutam:
 
2008-ban léptem be a Jobbikba, 2009-től kezdve megyei szervezőként tevékenykedtem, majd ugyanebben az évben lettem a Jobbik hantosi, majd Fejér megyei elnöke. A 2010-es országgyűlési választásokon 22, majd 2014-ben 30%-kal a második helyen végeztem Fejér megye déli választókerületében. A 2014-es önkormányzati választásokon Sárbogárd polgármesterjelöltje voltam, ahol a szintén a második legjobb eredményt értem el.
2010 óta megyei önkormányzati képviselő, a Jobbik frakcióvezetője vagyok. A megyei közgyűlésben a hátrányos helyzetű Dél-Fejér térség tanácsnoka voltam a pozíció megszüntetéséig. A 2014-es önkormányzati választásokon a Jobbik megyei önkormányzati listavezetőjeként ismét én vezetem a Jobbik négyfős frakcióját, és a Pénzügyi, Jogi és Fejlesztési Bizottság alelnöke vagyok.
 
2009 óta társadalmi kezdeményezéseim közül kiemelném az erdélyi szórványmagyarság javára szervezett könyvgyűjtést, a csángóföldi adománygyűjtést, a délvidéki zászlóadományozást, a sukorói King’s City és a szlovákiai nyelvtörvény elleni tiltakozást, a székely zászló kitűzésére és a rováskultúra népszerűsítésére és felkarolására indított akciókat, rovástáblák, rovásfeliratok formájában. Részese voltam a székesfehérvári Nagy Ágnes Leánykollégium megmentésének és a Székesfehérvárra tervezett Cigány Központ meghiúsításának. Kiálltam Kishantos mellett a biogazdaságot ért méltatlanságok miatt és nem hátráltam meg akkor sem, amikor a magyar föld vagy a kistelepülések megvédéséről volt szó. Számos alkalommal voltam szervezője és felszólalója kulturális, történelmi, közéleti rendezvényeknek és konferenciáknak, mint pl. a helyi pénz vagy a települési önellátó gazdálkodás ügye.
 
Megyei képviselőként a legfontosabb célkitűzésem a politikai bűnözés felszámolása, valamint a népképviselet tisztaságának és becsületének helyreállítása. Fontosnak tartom, hogy a megyék jelentősége, tekintélye és önállósága újra a helyére kerüljön, és a megyei közgyűlés feladata a megyei települések működésének összehangolása, a különböző települési feladatok és elképzelések összehangolása legyen. Az önkormányzat döntéseiben a munkahelyteremtést, a megye építését és értékeinek megőrzését kell szem előtt tartani. Mindezt a megyei lakóival és településeivel közösen, azok érdekeit képviselve egy szebb, boldogabb, élhetőbb jövő reményében.
 
 
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

Fejér Megyei Értéktár

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár