MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Kitüntették a professzort
2006.03.28.

Fejér Megye Díszpolgára lett a NASA munkatársa. Szabó Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke március 27-én, hétfőn adta át a kitüntetést, mivel Dr. Bejczy K. Antal hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott a március 15-i ünnepségen részt venni. A kitüntetett professzor Kaliforniában él, de gyakorta hazalátogat. Több űrkutatással kapcsolatos előadást tartott a világ számos pontján, a Magyarországon rendezett szombathelyi nyári felnőtt akadémia és a Budapesten szervezett tudomány hetének állandó meghívottja.Ercsi közelében született. A kalocsai gimnáziumban érettségizett, majd ’56-ban emigrált. Az egyetemi tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Kar esti tagozatán kezdte és az Oslói Egyetem fizikus szakán fejezte be. ’69-től a Kaliforniai Műszaki Egyetem professzora, majd a St. Lousi-i Washington Egyetem robotika és automatika professzora lesz. A Mars programba 1971-ben kapcsolódik be.
Dr. Bejczy K. Antal rendelkezik 6 robotikával kapcsolatos szabadalommal és 41 kitüntetéses újítással. Több űrkutatással kapcsolatos előadást tartott a világ számos pontján, a Magyarországon rendezett szombathelyi nyári felnőtt akadémia és a Budapesten szervezett tudomány hetének állandó meghívottja. 1998-ban Ercsi Nagyközség Önkormányzata már díszpolgárává fogadta.


Dr. Bejczy K. Antal :


Dr. Bejczy K. Antal felsőfokú végzettségét a Budapesti Műszaki Egyetemen és az Oslói Műszaki Egyetemen szerezte.
1969-től a Kaliforniai Műszaki Egyetem professzora, majd a St. Lousi-i Washington Egyetem robotika és automatika professzora lett. Ekkor választották meg a NASA telerobot fejlesztési programjának vezetőjévé. A Mars programba 1971-ben kapcsolódik be.
A 2003-ban felbocsátott és 2004-ben Marsra szállt műholdak robotgeológussal egybeépített Mars-járóinak a kifejlesztésében, megtervezésében is komoly szerepet vállalt.
2001 augusztusában Budapestre szervezte a Nemzetközi Robotikai Konferenciát 26 ország részvételével.
Több űrkutatással kapcsolatos előadást tartott a világ számos pontján, a Magyarországon rendezett szombathelyi nyári felnőtt akadémia és a Budapesten szervezett tudomány hetének állandó meghívottja.

Keresés

Tájékoztatás

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP