Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Hármas ünnepség Kápolnásnyéken – Nyék találkozó, falunap és főtér átadás volt szombaton
Tizedik alkalommal rendezték meg a Nyék Települések Találkozóját Kápolnásnyéken, ahol egyúttal átadták az új településközpontot, a díszpolgári címet, valamint megnyitották a Szent Mihály napi ünnepséget is. Kápolnásnyék új főterének avatásán a szalagot átvágta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Podhorszki István polgármester és Pogácsás Tibor államtitkár. 
2017.09.25. 09:23
A pákozdi arborétum madárházzal, játszóparkkal bővült
Pompás királyfácánok és pulykák sétálnak az új szabadtéri madárröptében, dámszarvas, vaddisznó legel a nagy területű, pénteken átadott vadasparkban. A pákozd-sukorói arborétumot a kezelő további jóléti elemekkel tervezi kibővíteni.  
2017.09.25. 09:19
Finisben a jelentkezés a Fehérvár Hangjára
Október 8-ig lehet nevezni Székesfehérvár és Fejér megye rangos zenei tehetségkutatójára, a Fehérvár Hangja versenyre. A jelentkezők meghallgatása október derekán lesz Fehérvár új ifjúsági szórakozóhelyén, a Petőfi Kultúrtanszéken.
2017.09.25. 09:01
Újabb kiállításon mutatkozik be Fekete Ildikó hímes tojásaival
Fekete Ildikó hímes tojásai a közelmúltban kerültek be a Fejér Megyei Értéktárba. Az alkotó örömmel értesíti a megye lakóit, hogy szeptember 8-án önálló kiállítása nyílt a New York-i Magyar Házban, melyre szeretettel vár minden érdeklődőt. A kiállítás áprilisig lesz megtekinthető, ahol közel 800 hímes tojáson keresztül ismerkedhet meg a látogató nyolc tájegység - Baranya megye, Felső-Torontál, Muravidék, Felvidék, Sárköz, Gyimes, Árapatak, Háromszék - mintakincsével. 
2017.09.25. 08:48
Szüreti mulatság és Fejér Megyei Értéknap Maroshegyen
A Maroshegyi Böndörödő szüreti mulatsága mellett a Fejér Megyei Értéknap programjaival találkozhattak a Gárdonyi Géza Művelődési Házhoz látogatók. A hintós-szekeres felvonulás délben indult el, hogy körbejárva a városrészt vigyen vidámságot a szombaton otthon maradóknak, és hogy tovább őrizze a szüreti hagyományt. A jubiláló, tízéves rendezvényt Brájer Éva, a városrész önkormányzati képviselője és Törő Gábor országgyűlési képviselő köszöntötték, akikhez az Értéknap apropóján dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke csatlakozott ünnepi gondolataival.
2017.09.25. 08:43
VIII. Honvédfesztiválon a pákozd-sukorói csatára emlékeztek
A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete már a 20. alkalommal emlékezett a pákozd-sukorói csata évfordulójára a helyszínen. Idén hét oktatási intézmény iskolásai is közreműködtek, összesen 169 diák mint fiatal nemzetőr és a résztvevő hagyományőrző egyesületek alkották a csata szereplőit. Este a Sukorói Református Templomban megemlékeztek a Sukorói Haditanács 169. évfordulójáról, ökomenikus imát mondtak a szabadságharc hőseiért Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének részvételével. 
2017.09.24. 13:01
Konferencia a családközpontú szülészetért
Székesfehérváron rendezik a Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság 25 éves jubileumi kongresszusát. A több napos szakmai fórumon olyan témákat tárgyalnak, mint a nyitott szülőszoba, az alternatív szülés, az önálló szülésznői tevékenység vagy az otthonszülés kérdése. A szimpózium fő szervezője Dr. Hagymásy András osztályvezető főorvos, a rendezvényt dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg, és Dr. Molnár Krisztián közgyűlési elnök köszöntötte a megjelenteket. 
2017.09.22. 12:44
Átadták a megújult irodát
Átadták a Vadex Mezőföldi Erdő -és Vadgazdálkodási Zrt.- hez tartozó Mecséri Erdő - és Vadászgondnokság megújult irodáját. Az ünnepségen a cég mecséri dolgozóit, erdészeket, vadászokat és a vezetőket Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei közgyűlés elnöke is köszöntötte. 
2017.09.22. 10:11
Szombaton lesz a X. Maroshegyi Böndörödő
Maroshegyen tizedik éve töltik meg a hagyományos szüreti mulatságok programjait hintós-szekeres felvonulással, énekkel, tánccal, főzéssel, borlopással és főképpen sok-sok vidámsággal. Szombaton délelőtt tíz órakor kezdődik az egész napos városrészi rendezvény, a Gárdonyi Géza Művelődési Háznál mindenkit szeretettel várnak. A Fejér Megyei Önkormányzat kitelepült Hungarikum játékparkja hazánk és megyénk értékeit népszerűsíti a rendezvényen. 
2017.09.21. 16:18
Több 700 milliós uniós támogatást kapott Fejér megye négy településének iskolája fejlesztésére
Több, mint 700 millió forintos uniós pályázati támogatásban részült Fejér megye négy településének - Bodajk, Bakonycsernye, Polgárdi és Sárszentmihály - köznevelési intézményei. Az iskolai uniós fejlesztésekről, a Móri és Székesfehérvári Járások területéhez tartozó EFOP-4.1.2. és EFOP-4.1.3. konstrukciójú pályázatok döntéseiről csütörtökön közösen tájékoztatott Dr. Molnár Krisztián közgyűlési elnök valamint az érintett települések polgármestereinek és intézményvezetőinek jelenlétében Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ tankerületi igazgatója és Törő Gábor, országgyűlési képviselő a Megyeházán 
2017.09.21. 16:06

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár