MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

„Kövessük Máriát, a hit példaképét!” - Nagyboldogasszony napját ünnepelték a megyeszékhelyen
Nagyboldogasszony-napi szentmisét celebrált a Szent Imre templomban Spányi Antal, püspök, vasárnap este. Nagyboldogasszony a legrégibb Mária ünnepünk. Államalapító uralkodónk erre a napra hívta össze Székesfehérvárra a királyi tanácsot és ekkor tartott törvénykezést. Az „Égbe felvett Szűz Mária” a Székesfehérvári Egyházmegye védőszentje is. 
2021.08.16. 09:10
„Szent István útmutatása és a történelmünk tanítása szerint kell élni, dolgozni, értékeket őrizni.”
A Szent Istváni-i országfelajánlás napján, augusztus 14-én a Szent Imre-templomban tartották a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepét. A szertartás előtt a Püspöki Palotából körmenetben vitték a mise helyszínére a Magyar Szent Család (Szent István király, Boldog Gizella és Szent Imre herceg) ereklyéit. A szertartást követően az ereklyéket Szent István király sírjához, a Nemzeti Emlékhelyre, vitték, ahol elhangzott a felajánlási ima, majd az ereklyéket visszakísérték a Szent Imre-templomba.
2021.08.15. 12:04
A SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK programjai augusztus 15-én, vasárnap
A Szent István királyhoz kapcsolódó ünnepkör egyházi programjai a Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmisével folytatódnak vasárnap a Szent Imre-templomban. Az Áron Nagy Lajos téren egy Szent István-legendából írt darabot mutat be a Szabad Színház, a Civil Központban történelmi témájú előadások és filmvetítés lesz, este pedig a II. Andrásról szóló koronázási szertartásjátékot vetítik a Bartók Béla téren. A nap a Királyi Folkesték koncertjével zárul a Malom utcában. 
2021.08.15. 11:52
Nagyboldogasszony - Magyarország védőszentjének napja
Nagyboldogasszony napja Szent István óta parancsolt ünnep. Bár a mennybevétel dogmáját XII. Pius pápa viszonylag későn,1950-ben hirdette csak ki, az ünnep az egyház sok évszázados hitbeli meggyőződését tükrözi. Magyarországon ez a nap kiemelt ünnep, 1948-ig munkaszüneti nap volt. Vasárnap, Nagyboldogasszony ünnepén Spányi Antal megyés püspök tart ünnepi szentmisét a Szent Imre templomban este hat órakor. 
2021.08.15. 11:49
24 Credo Econell, szóló autóbusz kezdi meg szolgálatát Fejér megyében
Tovább fiatalodik Fejér megye járműállománya, ezúttal 24 darab Credo Econell 12, szóló típusú autóbusz kezdi meg szolgálatát. Az új járművekbeszerzésére a Volán Buszpark Kft. idén év elején írt ki közbeszerzési eljárást. A kiemelkedő nagyságrendű fejlesztés keretében három autóbuszgyártó szállítja a több mint 500 környezetkímélő, dízelüzemű járművet a Volánbusznak 2022 elejéig. 
2021.08.13. 12:15
FESZTIVÁLNYITÁNY - ezek lesznek a SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK programjai pénteken
A Nemzeti Emlékhelyen bemutatott fesztiválnyitánnyal kezdődik pénteken este a Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 22-ig tartó programsorozata. A táncosokkal, zenészekkel, cirkuszművészekkel megrendezett dramatikus történelmi játék az Árpád-ház legnagyobb uralkodóit idézi meg. 
2021.08.13. 11:11
Aláírták a Duna-mente-Fejér megye különleges gazdasági övezetről szóló megállapodást a Megyeházán
A Fejér Megyei Közgyűlés ülése előzte meg csütörtökön a Duna-mente-Fejér megye különleges gazdasági övezetről szóló megállapodás aláírását, amelyet a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián valamint a két székhelytelepülés, Iváncsa és Rácalmás polgármesterei írtak alá a Megyeháza Címertermében.  
2021.07.22. 18:01
Csütörtökön ülésezik a közgyűlés
A Fejér Megyei Közgyűlés 2021. július 22-én (csütörtökön) 9.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart. Helye: Megyeháza, Díszterem (Székesfehérvár, Szent István tér 9.).
2021.07.21. 11:11
Szakmai konzultációt szerveztek a megye turisztikai szereplőivel
A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai konzultációra hívta Fejér megye turisztikai ágazatának a vállalkozóit, hogy a turizmus újraindítására kidolgozott Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 – Turizmus 2.0 programjáról folytassanak párbeszédet, tapasztalatcserét a Városházán. A leghangsúlyosabb változásokról, a helyi fejlesztésekről és a tervekről közös sajtótájékoztatót tartott dr. Guller Zoltán vezérigazgató és a megye országgyűlési képviselői.  
2021.07.21. 10:16
Halünnep és kápolnaszentelés Rétimajorban
Kápolnaszentelést magában foglaló Szent Péter-­napi búcsút tartottak szombaton Rétimajorban, ahol az aktív kikapcsolódás, a halászati kultúra és a haltenyésztés jól megfér egymással. 
2021.07.12. 11:21

Keresés

Tájékoztatás

Testvérkapcsolat

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum