MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

    Sajtótájékoztatón számolt be a csütörtöki megyei önkormányzati ülésről, az ott hozott döntésekről Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke. Legfontosabb eseményként az idei költségvetés elfogadását jelölte meg, utalva arra, hogy a központi elvonások, a megyéket sújtó intézkedések nagyon nehéz helyzetet teremtenek - meglehet, alkotmánysértő módon.
Népzenei minősítő versenyt rendeznek február 25-én Besnyőn.  
   Fejér Megye Közgyűlése ülést tartott február 22-én, Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya elnök vezetésével. A testület megtárgyalta, elfogadta az önkormányzat idei, 2007. évi költségvetését. Fejér megye új főjegyzőjévé dr. Varjú Mihály eddigi aljegyzőt választották, a megyei levéltár eddigi igazgatójának, dr. Erdős Ferencnek újabb öt évre bizalmat szavaztak.
A Pákozdi Katonai Emlékhely működtetéséről, fejlesztésének lehetséges irányairól és forrásairól tárgyaltak tegnap. A helyi és a megyei önkormányzat mellett majd tucatnyi civil szervezet képviseltette magát a megbeszélésen.
Sikeres idegenforgalmi kezdeményezésekről lesz szó azon a turisztikai fórumon, amelyet február 28-án, szerdán 16 óra és18.30 között, az agárdi Nádas Étteremben rendeznek.
   Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkárságának „Mindenki sportja” – Szabadidős SportOsztálya 2007-ben is folytatja a „Tárt kapus létesítmények” elnevezésű programját. Ennek révén a megye meghatározott sportlétesítményeinek hétvégi nyitva tartását támogatják.
Hat helyszínen rendezik idén, januárban és februárban, Fejérben a megyei népdaléneklési versenyt.
  A Fejér Megyei Önkormányzat fenntartásában működő, szociális szakellátást folytató intézmények 2007. évi intézményi térítési díjai intézményenként változnak. E változtatások – legtöbb esetben jelentős emelések – nem a Fejér Megyei Önkormányzat elhatározásából, hanem olyan központi, jogszabályi változtatásokból adódnak, melyekkel az önkormányzat sem ért egyet.
   Ülést tartott a Fejér Megyei Önkormányzat mellett működő Érdekegyeztető Tanács. Az Érdekegyeztető Tanács megtárgyalta az Önkormányzat 2007. évi költségvetési tervezetét. A munkavállalói oldal tudomásul vette a kormányzati megszorítások miatti nehéz helyzetet, és támogatja a közgyűlés elnökének Gombaszöginé dr. Balogh Ibolyának az erőfeszítéseit, miszerint az elnök nem járul hozzá semmifajta fűnyírószerű leépítéshez az önkormányzati hivatalban és a 32 megyei fenntartású intézményben.
   ...majd félmilliárddal. Óriási nehézségek árán lehetett a Fejér Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési tervezetét megalkotni. A hátterét ugyanis az országgyűlés által elfogadott idei költségvetésnek a megyéket érintő, diszkriminatív döntései jelentették, valamint az előző ciklusban hozott, hibás megyei önkormányzati döntések. „Ennek ellenére minden erőnkkel, szakmai tudásunkkal azon leszünk, hogy valamennyi kötelező feladatunkat ellássuk, működtetni fogjuk az intézményeinket, és gondolkodásunk középpontjában továbbra is az emberek állnak, vagyis a megye lakossága” – hangsúlyozta Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke sajtótájékoztatóján.

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP