MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

   A Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlése március 21-én tartotta soros ülését a megyeháza dísztermében Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya elnök vezetésével. A nyilvános ülésen a képviselők többek között módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot, a módosítással összefüggésben több új tanácsnokot választottak, illetve döntöttek az önkormányzat 2006-2010 közötti gazdasági programjáról.
   Tizenharmadik alkalommal adott otthont a Megyeháza a víz világnapja alkalmából megrendezett gyermekrajz-kiállításnak. A kiállításon a nyolc szervezet által közösen meghirdetett pályázatra érkezett alkotásokat lehet megtekinteni. Pontosabban a művek egyik felét, mivel olyan nagy számú pályázat érkezett, hogy a zsűrinek hely hiánya miatt nem csak a legjobbak díjazásáról, hanem a közönség elé kerülés kérdésében is döntenie kellett.
  A Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlése március 21-én tartotta soros ülését a megyeháza dísztermében. A nyilvános ülésen a képviselők többek között módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot, a módosítással összefüggésben több új tanácsnokot választottak, illetve döntöttek az önkormányzat 2006-2010 közötti gazdasági programjáról.
   Az eredeti elhatározásnak megfelelően március 19-én immár a második megyei önkormányzati szakmai napot tartotta a Fejér Megyei Önkormányzat. A megyeháza dísztermében délelőtt 10 órakor kezdődött konferencia központi témája ezúttal a vízgazdálkodás volt.
   Mint arról korábban hírt adtunk, Fejér megyében eredményes volt a cigány és a német kisebbségek megyei önkormányzati választása. A megválasztott testületek tagjai tegnap vették át megbízóleveleiket, és alakuló üléseiken elnököket, illetve elnökhelyetteseket választottak.
      A Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár idén is csatlakozott az Internet Fiesta országos rendezvénysorozatához. Március 20-ától 31-éig kedvezményekkel és különböző programokkal várják az érdeklődőket.
Örök ünnep
   A Fejér Megyei Önkormányzat március 15-e alkalmából a megyeházán tartott ünnepi megemlékezést. Az 1848-as forradallmat méltató köszöntőt műsor követte a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjainak és Müller Zsófia végzős színészhallgatónak a közreműködésével. Az ünnepség keretében adták át a Fejér Megyei Közgyűlés által alapított kitüntetéseket, köztük a Fejér Megye Díszpolgára címet az idei díjazottaknak.   Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke volt az egyik szónoka a városi és a megyei önkormányzat Petőfi-szobornál tartott közös ünnepségének is.
   Az eredeti elhatározásnak megfelelően március 19-én immár a második megyei önkormányzati szakmai napot szervezi a Fejér Megyei Önkormányzat. A megyeháza dísztermébendélelőtt 10 órakor  kezdődő konferencia központi témája ezúttal a vízgazdálkodás lesz.
       Húsz éve, 1987-ben gyűlt össze Lakitelken, a Lezsák Sándor udvarán felvert sátorban mintegy kétszáz ember, aki a nemzet iránt érzett felelősségérzettől vezettetve ki akarta cserélni gondolatait arról, mit lehet, mit kell tenni "a magyarság történelmének súlyos válsága" idején. A tanácskozás nem csak a Magyar Demokrata Fórum megalapozásául szolgált, hanem kiemelkedő jelentőségű volt a demokratikus átalakuláshoz vezető úton is. Erre emlékeztek szombaton a megyeházán a Csengey Dénes Vándoregyetem keretében.
"A Szabadság védőbástyája..."
   Ünnepi műsort rendezünk március 15-én 9 órakor a Megyeháza dísztermében. Köszöntő hangzik el, majd a Fejér Megye Díszpolgára kitüntető cím, valamint a Fejér Megyei Közgyűlés által alapított díjak átadására kerül sor. A műsorban közreműködnek a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai és Müller Zsófia végzős színész hallgató.Találkozzunk a Fejér Megyei Önkormányzat és Székesfehérvár Megyei Jogú Város közös ünnepségén, március 15-én 11 órakor a Petőfi-szobornál, a Petőfi téren is!Ünnepeljünk együtt! Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya,a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke

Keresés

Tájékoztatás

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP