MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Nyitottság és kísérletező kedv kilencven alkotásban
Megnyílt a Fejér Megyei Tárlat a Csók István Képtárban, mintegy kilencven művészeti alkotással. Tanka Csaba, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében az értékek megbecsülésének és bemutatásának az erkölcsi kötelességéről szólt: így valósulhat meg, hogy a kultúra az életünk részét képezze. A kiállítást Pataki Gábor művészettörténész nyitotta meg: figyelemre méltónak nevezve, hogy radikálisan fiatalodik a kiállítók nagy számú mezőnye, amelyben a művészek elkötelezettek, nyitottak és kísérletező kedvűek. A megye legjobb alkotóinak járó díjakat Páhi-Fekete Noémi fotográfus, Tábori Csaba festő- és grafikusművész, Varga Gábor Farkas grafikus és Várnai Gyula festőművésznek ítélték oda.
2019.04.08. 07:56
Április 13-án Ercsi lesz a Tavaszi Szomszédoló és Megyekorzó rendezvény házigazdája
Háztáji és minőségi termékeikkel Ercsiben mutatkoznak be április 13-án a Fejér megyei termelők és kézművesek. A Tavaszi Szomszédoló és Megyekorzót számos új és már jól ismert program kíséri. A játékokban bővelkedő Hungarikum Kincsesláda és a MintaKINCStár várja a kicsiket és nagyokat, a muzsika és tánc kedvelőit a környező települések kulturális sokszínűségnek örvendő együttesei szórakoztatják majd és természetesen a „Legszebb stand verseny” is meghirdetésre kerül.
2019.04.05. 11:06
Elnöki elismeréseket adtak át kedden, a Megyeházán
A köz szolgálatának érdekében végzett több évtizedes, színvonalas szakmai munkájukért Molnár Lajost, a Jogi, Humánpolitikai és Koordinációs Főosztály nyugalmazott főosztályvezetőjét és Tápai Józsefet, a Dunaújvárosi Járási Hivatal nyugalmazott Földmérési szakügyintézőjét kedden oklevéllel és Millenniumi emlékéremmel jutalmazta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Simon László kormánymegbízott a Megyeházán.  
2019.04.02. 14:32
Személyes történelem – tárgyi emlékeket vár a megye lakosságától a Trianon Centenáriumi Emlékbizottság
Felhívással fordult a lakossághoz magániratok és tárgyi emlékek gyűjtése céljából a Trianon Centenáriumi Emlékbizottság. A testület elsősorban Fejér megyéből, az első világháború, a forradalmak kora, valamint Trianon és következményei tárgykörben várja az emléktárgyakat, melyeket a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltárához, illetve a Szent István Király Múzeumhoz lehet eljuttatni. A gyűjtés anyagából ősszel kamarakiállítást rendeznek a levéltárban – hangzott el a felhívást ismertető sajtótájékoztatón.
2019.03.28. 13:56
Másfél milliárd forintból megújul a Fejér megyei érték, a Bodajki kegyhely
Másfél milliárd forintból megújul Magyarország legősibb kegyhelye a Fejér megyei Bodajkon, és zarándokház is épül a közelében. A csütörtöki projektnyitó rendezvényen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára emlékeztetett arra, hogy az ezeréves kegyhelyen olyan történelmi személyiségek fordultak meg és imádkoztak, mint Szent István, Szent Imre, Szent Brindisi Lőrinc és Mindszenty József. 
2019.03.28. 13:48
Kihirdették „A mi Fejér Megyei Kincsesládánk” – a Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok ismereti vetélkedő győzteseit a Megyeházán
Szerdán rendezték „A mi Fejér Megyei Kincsesládánk” – Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok ismereti vetélkedő megyei döntőjét. A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság szervezésében két korcsoportban a legjobb 13 csapat mérte össze tudását. A Megyeháza Dísztermében a korcsoportonként kihirdetett eredmények alapján a megyei döntőn a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium „Kincskeresők”csapata valamint az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola „Esterházy betyárok” csapata bizonyult a legjobbnak.
2019.03.27. 16:00
„Lengyel-magyar két jó barát...” - Opoleben emlékezett meg a két nemzet jó kapcsolatról a városi és a megyei küldöttség
A Lengyel-Magyar Barátság Napját ünnepelték Székesfehérvár testvérvárosában, Opoleben a városi és a megyei delegációk. Az 1956-os eseményeknek három éve emléket állító kopjafánál közös főhajtással rótták le tiszteletüket a székesfehérvári és a Fejér megyei delegáció tagjai mellett Opole városának vezetői és Opole vajdaság képviselői. A megemlékezést a városi és a megyei küldöttségek egyeztetése, majd az ünnepi gálaműsor követte. 
2019.03.25. 10:42
Tizenhárom csapat jutott „A mi Fejér Megyei Kincsesládánk” – Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok ismereti vetélkedő megyei döntőjébe
Elbírálásra kerültek a felső tagozatosok és középiskolások körében meghirdetett „A mi Fejér Megyei Kincsesládánk” vetélkedőre nevezésként beküldött kétfordulós feladványok. A Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság szervezésében 13 csapat méri össze tudását a márciusi megyei döntőben.
2019.03.19. 14:47
Márciusi ifjak - Diákok utcaszínházi előadásával ünnepeltek a megyeszékhelyen
Idén is minden ízében fiatalos, különleges, látványos összművészeti produkcióval ünnepelte Székesfehérvár az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóját. A nemzeti ünnepen forradalmi kávéházzá vált a Városház tér, ahol a Vasvári Pál Gimnázium diákjainak utcaszínházi előadását láthatta a közönség Matuz János rendezésében. Ezt követően ünnepi beszédek hangzottak el, majd koszorúzással tisztelegtek a forradalmárok emléke előtt. 
2019.03.19. 08:00

Keresés

Fejér Megyei Értéktár

Ülnökválasztás 2019.

 

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár