MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

 

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megyei Nemzetiségi Nap Szár községben
2006. május 27 -én  Szár Német Kisebbség Települési Önkormányzata, Újbarok Község Önkormányzata, Újbarok Helyi Német Kisebbségi Önkormányzata és a Megyei Művelődési Központ Fejér Megye Önkormányzata támogatásával rendezte meg a Fejér Megyei Nemzetiségi Napot, 19 gyermek és 24 felnött csoport mutatkozott be a találkozón. 10. 00 órától szakmai fórumot tartottak az újbaroki Művelődési Házban "A nemzetiségek szerepe a mai magyar közéletben" - cimmel. A Nemzetiségi Nap ünnepélyes megnyitóját  valamint az elismerések, és díjak átadását Száron a sportcsarnokban tartották.
Átvették a megbízólevelet
Hagyományosan a Megyeházán vették át megbízólevelüket a Fejér megyei országgyűlési képviselők.Az eseményen Iván János, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt,  ezt követően Dr. Kara Pál, a Fejér Megyei Területi Választási Bizottság elnöke értékelte a választásokat, majd ünnepélyes keretek között átvették megbízólevelüket Fejér megye országgyűlési képviselői. Az egyéni választókerületekből és a területi listáról egyaránt 7-7 képviselő jutott a Parlamentbe: Warvasovszky Tihamér, dr. Gógl Árpád, dr. Kálmán András, Ecsődi László, Schmidt Ferenc, Lengyel Zoltán , dr Kelemen András. Fejér megye területi listájáról dr. Cser-Palkovics András, Molnár Albert, Mikola István, Szántó János, Dorkota Lajos, Dér Zsuzsanna és dr. Világosi Gábor képviselő vehette át megbízólevelét.
Pályázat a minőségi díj elnyerésére
A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, a Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzat, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Fejér Megyei Önkormányzat,a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Veszprém Megyei Önkormányzat közösen hirdetnek pályázatot a Fejér Megyei és Közép-dunántúli Regionális Minőségi Díj 2006 elnyerésére.A pályázat célja az üzleti kiválóság elismerése, az üzleti kiválósághoz vezető út széles körű megismertetése, elfogadtatása, valamint elismertetése és támogatása. Részletek>>>
Közeleg a területalapú támogatások leadásának határideje
Május 15-ig adhatják le szankciómentesen a területalapú (eu-s SAPS, és a nemzeti kiegészítő TOP-UP) támogatási igényeiket a gazdák, tájékoztatott Lajkó Ákos, az FM hivatal vezetője. E támogatással mintegy 41-42 ezer Ft-hoz juthatnak hektáronként a gazdák. A hivatalvezető – határidő szűkössége miatt – rendkívül fontosnak tartja, hogy mindenki a lehető leghamarabb keresse fel a falugazdászát, aki teljeskörű felvilágosítással szolgál, illetve rendelkezik a szükséges kérelemcsomagokkal, nyomtatványokkal. Május 15. után (június 9-ig) már csak napi 1% levonása mellett van mód a késedelmes benyújtásra. >>>
Újabb jelentős állomásához érkezett a Fejér Megyei Levéltár kiváltásának előkészítése.
A tárgyalásos közbeszerzési eljárást követően, kiválasztásra került a Fejér Megyei Levéltár felújításának, bővítésének tervezését lebonyolító cég. A nyertes Középülettervező Rt. -vel szerződést írt alá a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. A Középülettervező Rt. az egyik legnagyobb múltú magyar tervezővállalat. A társaság tervezői közül eddig 57 személy nyerte el az egyik legrangosabb építészszakmai elismerést, az Ybl-díjat. Fejér megyében sem ismeretlen a cég. Ők készítették a Fejér Megyei Szent György Kórház új épületkomplexumának engedélyezési és kiviteli terveit. 
Elhunyt M. Tóth István festőművész
„...és szőtte álmát, mint színes fonált: a homlokán feltündökölt a jegy,hogy milliók közt az egyetlenegy.”          /Kosztolányi Dezső: Halotti beszéd/Életének 85. évében 2006. május 3-án elhunyt M. Tóth István, Fejér Megye Díszpolgára, nyugalmazott általános iskolai művésztanár, Székely Bertalan-díjas festőművész. M. Tóth István termékeny pályája során nemzedékek ismerhették meg témaválasztásának gazdagságát, festési technikáját. Munkabírása, fiatalos lendülete a művészetben és az emberi szeretetben való hite példamutató örökség minden ember számára.
A fogyatékkal élő gyerekekért
A 20. születésnapját ünneplő SNIT Fejér Megyei Diáksport Bizottsága és a Körzeti Diáksport Bizottság Mór immár harmadik éve rendezi meg a regionális sportnapot Móron a Wekerle Sándor Szabadidő Központban.A sajátos nevelésű gyerekek intergrált játékos váltóversenyeken, kispályás labdarúgásban és úszás versenyszámokban mérték össze tudásukat. A nevezők létszáma évről évre emelkedik, idén négy megyéből közel 300 sportoló fogadta el a rendezők meghívását.
Hármasikrek születtek Fejér megyében
Hármasikrek születtek a Fejér Megyei Szent György Kórházban 2006. április 27 -én reggel, fél kilenckor. A 29 éves, polgárdi édesanya két kislánynak: Réka Sárának és Petrának, valamint egy kisfiúnak, Kristófnak adott életet, császármetszéssel, a terhesség 35. hetében. Réka Sára (1780 gramm, 48 cm), Petra (2730 gramm, 53 cm), Kristóf (2120 gramm, 51 cm).Az édesanya és a három újszülött jól vannak.
Rendőrnapi ünnepséget tartottak a Megyeházán
A Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság 2006. április 26-án a Fejér Megyei Önkormányzat dísztermében tartotta rendõrnapi ünnepségét.  A rendőrnap alkalmából összesen 107 rendőrségi dolgozó munkáját ismerték el. Kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként soron kívül előléptetésre került tizenkilenc rendőr tiszthelyettes, valamint pénzjutalmat vehetett át tizennyolc tiszt, tizennégy tiszthelyettes és tizenöt közalkalmazott. Szabó Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke három tisztnek, két tiszthelyettesnek és két közalkalmazottnak adott át pénzjutalmat. Részletesen>>>
Átadták a Németh László díjat
A bicskei Vajda János Gimnázium és Postaforgalmi Szakközépiskolában ünnepélyes keretek között adták át az idei – a Fejér Megyei Közgyűlés által alapított – Németh László díjat Dr. Káli Ferenc úrnak, a gimnázium egykori igazgató helyettesének. Az ünnepségen a jelenlegi és az egykori tantestület tagjai és igazgatója, és a diákok is köszöntötték az ünnepeltet. Dr. Káli Ferenc 1956-tól dolgozott az iskolában nyugdíjba vonulásáig, országgyűlési képviselői feladatai mellett egész életpályája a vidéki gimnáziumhoz kötődik. A díjat Iván János, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke adta át.

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP