MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

   Megnyílt az Utazás 2007. szakkiállítás Budapesten. A turisztikai kiállításon és vásáron Fejér megye több önálló standdal képviselteti magát.
   A Görög Köztársaság államfője, Karolosz Papuliász ma megyénkbe látogatott.
                     Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete kreatív pályázatot hirdetett Európa, az Európai Unió jövőjéről. A pályázatra 12-18 éves fiatalok adhatták be a témával foglalkozó, lehetőleg vitára, a témában való elmélyülésre ösztönző alkotásaikat. A Közép-dunántúli régióban a Fejér Megyei Europe Direct iroda bonyolította le az előselejtezőt. Az eredményt, vagyis azt, hogy ki az a megyénként négy pályázó, aki tovább jut a májusi országos fordulóba, március 27-én a megyeházán hirdette ki a bírálóbizottság.
     Az elmúlt hetekben a Hunyadi Mátyás Közgazdasági Szakközépiskola bezárásától volt hangos a város. Ezzel kapcsolatban rengeteg szülő és pedagógus kereste fel a Fejér Megyei Közgyűlés elnökét, és kérte Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya segítségét.
   A Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlése március 21-én tartotta soros ülését a megyeháza dísztermében Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya elnök vezetésével. A nyilvános ülésen a képviselők többek között módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot, a módosítással összefüggésben több új tanácsnokot választottak, illetve döntöttek az önkormányzat 2006-2010 közötti gazdasági programjáról.
   Tizenharmadik alkalommal adott otthont a Megyeháza a víz világnapja alkalmából megrendezett gyermekrajz-kiállításnak. A kiállításon a nyolc szervezet által közösen meghirdetett pályázatra érkezett alkotásokat lehet megtekinteni. Pontosabban a művek egyik felét, mivel olyan nagy számú pályázat érkezett, hogy a zsűrinek hely hiánya miatt nem csak a legjobbak díjazásáról, hanem a közönség elé kerülés kérdésében is döntenie kellett.
  A Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlése március 21-én tartotta soros ülését a megyeháza dísztermében. A nyilvános ülésen a képviselők többek között módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot, a módosítással összefüggésben több új tanácsnokot választottak, illetve döntöttek az önkormányzat 2006-2010 közötti gazdasági programjáról.
   Az eredeti elhatározásnak megfelelően március 19-én immár a második megyei önkormányzati szakmai napot tartotta a Fejér Megyei Önkormányzat. A megyeháza dísztermében délelőtt 10 órakor kezdődött konferencia központi témája ezúttal a vízgazdálkodás volt.
   Mint arról korábban hírt adtunk, Fejér megyében eredményes volt a cigány és a német kisebbségek megyei önkormányzati választása. A megválasztott testületek tagjai tegnap vették át megbízóleveleiket, és alakuló üléseiken elnököket, illetve elnökhelyetteseket választottak.
      A Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár idén is csatlakozott az Internet Fiesta országos rendezvénysorozatához. Március 20-ától 31-éig kedvezményekkel és különböző programokkal várják az érdeklődőket.

Keresés

Tájékoztatás

Testvérkapcsolat

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum