MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

  A Kihívás Napjának mi is a célja? A választ megyénk településein is sokan tudják. Az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz - ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt. Idén az önkormányzatoknak megküldött nevezési lapok visszaküldésével március 20-ig lehet jelentkezni erre a vetélkedésre. A települések hét kategóriában küzdenek a "Magyarország legsportosabb települése 2007." cím elnyeréséért és az ezzel járó gyönyörű serlegért.
   Közgyűlési döntés alapján Fejér megye csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2007. évi fordulójához. E pályázat célja, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára is elérhetővé tegye a felsőoktatásban való részvételt, mégpedig úgy, hogy azon a szinten történjék a döntéshozás, ahol a legtöbb ismeret birtokában képesek azt elbírálni kizárólag szociális rászorultság alapján, a pályázó tanulmányi eredményétől függetlenül. Fejér Megye Közgyűlése évek óta kiemelt figyelmet fordít a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatra. A 2007. évi fordulóra is 5 millió Ft kiegészítő támogatást különített el – hangsúlyozta Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
   A Fejér Megyei Levéltár igazgatójává, mint ismeretes, a képviselők az eddigi vezetőt, dr. Erdős Ferencet választották, újabb öt év időtartamra a Fejér Megyei Önkormányzat legutóbbi közgyűlésén. A régi-új vezető hivatalos megbízó levelét március 1-jén vette át Gombaszöginé dr. Balogh Ibolyától, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökétől. A megyeházi eseményen a közgyűlés elnöke további eredményes munkát kívánt nem könnyű feladataihoz a rekonstrukciót átélő intézmény megújított megbízatású vezetőjének.
   April H. Foley, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete Fejér megye székhelyére látogatott február 26-án. A Szent György Kórházban a szülészeti-nőgyógyászati osztályt tekintette meg. A szülészetnek és a gyermekosztálynak otthont adó épületben ő excellenciája találkozott Gombaszöginé dr. Balogh Ibolyával, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökével. Ezt követően a kórházat mutatta be röviden a nagykövet asszonynak dr. Szabó László, az intézmény főigazgatója.
    Sajtótájékoztatón számolt be a csütörtöki megyei önkormányzati ülésről, az ott hozott döntésekről Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke. Legfontosabb eseményként az idei költségvetés elfogadását jelölte meg, utalva arra, hogy a központi elvonások, a megyéket sújtó intézkedések nagyon nehéz helyzetet teremtenek - meglehet, alkotmánysértő módon.
Népzenei minősítő versenyt rendeznek február 25-én Besnyőn.  
   Fejér Megye Közgyűlése ülést tartott február 22-én, Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya elnök vezetésével. A testület megtárgyalta, elfogadta az önkormányzat idei, 2007. évi költségvetését. Fejér megye új főjegyzőjévé dr. Varjú Mihály eddigi aljegyzőt választották, a megyei levéltár eddigi igazgatójának, dr. Erdős Ferencnek újabb öt évre bizalmat szavaztak.
A Pákozdi Katonai Emlékhely működtetéséről, fejlesztésének lehetséges irányairól és forrásairól tárgyaltak tegnap. A helyi és a megyei önkormányzat mellett majd tucatnyi civil szervezet képviseltette magát a megbeszélésen.
Sikeres idegenforgalmi kezdeményezésekről lesz szó azon a turisztikai fórumon, amelyet február 28-án, szerdán 16 óra és18.30 között, az agárdi Nádas Étteremben rendeznek.
   Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkárságának „Mindenki sportja” – Szabadidős SportOsztálya 2007-ben is folytatja a „Tárt kapus létesítmények” elnevezésű programját. Ennek révén a megye meghatározott sportlétesítményeinek hétvégi nyitva tartását támogatják.

Keresés

Tájékoztatás

Testvérkapcsolat

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum