MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Április 18. a Műemlékvédelem Világnapja
Az UNESCO ICOMOS szervezetének javaslatára nyilvánították április 18-át Nemzetközi Műemléki Nappá. Először 1984-ben ünnepelték. Magyarország már a meghírdetés évében csatlakozott a kezdeményezéshez. E napon főleg azokra a műemlékekre hívják fel a figyelmet, amelyek veszélyben vannak, de ez a nap alkalmas arra is, hogy megcsodáljuk Fejér megye műemlékeit egy virtuális barangolás során. >>>
Új pályázati kiírás
A Fejér Megyei Területfejlesztési Tanács a 2006. április 3-ai ülésén új pályázati forduló kiírását határozta el, mivel az ez évi CÉDE és TEKI pályázatok előirányzat-keretét nem használta fel teljesen. Az új pályázati dokumentáció a mai naptól érhető el. A pályázat benyújtási határideje: 2006. május 31. 24:00 óra. A befogadott pályázatokról a Tanács 2006. június 30-ig dönt.Részletek >>>
Pályázati felhívás
A Velencei-Tó-Vértes Térségi Fejlesztési Tanács 2006. április 12. Csákváron pályázati információs napot tartott a térség önkormányzatainak, civil szervezeteinek és vállalkozóinak. A 2006-os pályázati ismertetőn megjelentek gyakorlati kérdésekkel igyekeztek felkészülni a pályázati időszakra.A pályázati dokumentációk a Velencei-tó– Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Munkaszervezeténél (cím: 8000 Székesfehérvár, Piac tér 12-14.) vehetők át. A pályázat díjmentes. A pályázati egységcsomag teljes dokumentációja letölthető a www.vvtft.hu www.oth.hu honlapról.
Még lehet  javasolni az elismerésre
A Fejér Megyei Pedagógiai Szakmai és Szakszolgáltató Intézet javaslatokat vár a Klebelsberg Kunó Emlékérem díjazottjaira. Javaslatot tehetnek: pedagógusok, tantestületek, diákközösségek, szülői közösségek, volt tanítványok. A javaslatokat 2006. április 15-ig az Intézet címére kérik eljuttatni: Fejér Megyei Pedagógiai Szakmai és Szakszolgáltató Intézet ,8000, Székesfehérvár, Béla király tér 1. ,Tel: 22/50-667, 500-668, Fax: 22/313-352, mpi@mail.pedint-szfvar.sulinet.hu  
Indul a Bűnmegelőzési Szabadegyetem
A BM Rendészeti és Bűnmegelőzési Intézet, a Kodolányi János Főiskola, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a Fejér Megyei Önkormányzat, valamint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat szervezésében ismételten „Bűnmegelőzési Szabadegyetem” előadássorozat indul „A közterület biztonságáért” témakörben. A szabadegyetem célja, hogy az érdeklődők újfajta megközelítésben ismerkedjenek meg a bűnmegelőzés különféle területeivel. Felhívás>>>Tovább a jelentkezési laphoz>>>
Szociális intézmények kiállítása
„Az ember értéke mindig attól függ, hisznek vagy kételkednek benne - Bemutatkozik az Alapi Értelmi Fogyatékosok Otthona” címet viseli az Esélyek Háza új kiállítása. A kiállítás segítségével az Alapon működő Fejér Megyei Ápoló-Gondozó Otthon lakóinak alkotásait ismerheti meg az érdeklődő kerámia munkák, szőttesek, tobozképek, virágcserép tartók, festmények, díszpárnák, fonalképek szerepelnek az alkotások között. 2006. május 10-én a mezőszilasi otthon mutatkozik be Székesfehérváron.
Látogasson el a Fejér Megyei Sportági Szövetségek portáljára
Megkezdte működését a Fejér Megyei Sportági Szövetségek honlapja, melynek címe: http://szovszov.huItt tanulmányozhatók a Szövetség működésével kapcsolatos információk, egyebek közt az éves versenynaptár és különböző sportesemények időpontjai, a Szövetség tagjainak névsora. Emellett sportágak szerint is kereshetők az információk. A Fejér megye sportja iránt érdeklődők hasznos segítsége lehet az újonnan megnyitott portál.
Nemzetközi konferencia Fehérvárcsurgón
"1956 eseményeinek tanításai Európában" - címmel tartottak háromnapos konferenciát  a  Károlyi József Alapítvány,  a Közép-Európai Egyetem Pasts Inc.Történelmi Tanulmányok Központja és Történelem Tanszéke a  Magyar Történelemtanárok Egyesületével közös szervezésben. A rendezvény tematikája  kiemelt figyelmet fordít a történelemoktatásra és tankönyvekre. A konferencia célja, hogy áttekintést nyújtson a jelenkortörténettel kapcsolatos történelem tankönyv kutatás jelenlegi helyzetéről és részletes elemzést nyújtson 1956 történelmi eseményeinek megjelenítéséről magyar, lengyel, román és olyan más kelet-közép európai országok történelem tankönyveiben, ahol ezek lényeges szerepet kapnak. A konferencia helyszíne a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély volt.
261 pályázat nyert a Közép-Dunántúlon
Négy pályázati programon belül 261 pályázatot támogatott március 31-i veszprémi ülésén a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. A szétosztott mintegy 2 milliárd forint segítségével valósíthatják meg a pályázók a tervezett fejlesztéseket a régióban. A teljes forrás közel feléről a Települési belterületi közutak burkolat-felújításának támogatása (TEÚT) elnevezésű pályázati program keretében döntött a Tanács. Ennek eredményeként mintegy 200 útszakasz újul meg a Közép-Dunántúlon.
Fejér Megyei Diáknapok 2006
2006. április első hétvégéjén tartották meg a Fejér Megyei Diáknapokat Székesfehérváron. A rendezvényen megyénk 38 oktatási intézményének tanulói mutatták be produkcióikat összesen 8 kategóriában. A hagyományoknak megfelelően a 2006. évi Fejér Megyei Diáknapok legeredményesebb középiskolájának a Fejér Megyei Közgyűlés ajánlotta fel a Fesztivál fődíját. A fődíjat a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola nyerte el. 2007-ben Dunaújváros ad otthont a rendezvénynek.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP