klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Árgyelán János


 
 
Árgyelán János
 
 
Született: 1976.07.12., Szentes
 
Lakóhely: Székesfehérvár
 
Végzettség: angol és orosz nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár (Szegedi Tudományegyetem); további tanulmányok a Kodolányi János Főiskolán (társadalomtudományi szakfordító)
 
Munkahely: vállalkozó nyelvtanár és szakfordító
 
Családi állapot: nős, öt gyermeket nevel
 
Drótpostacím: argyelan.janos@jobbik.hu
 
 
Politikai életutam:
 
2008-ban léptem be a Jobbikba, 2009-től kezdve megyei szervezőként tevékenykedtem, majd ugyanebben az évben lettem a Jobbik hantosi, majd Fejér megyei elnöke. A 2010-es országgyűlési választásokon 22, majd 2014-ben 30%-kal a második helyen végeztem Fejér megye déli választókerületében. A 2014-es önkormányzati választásokon Sárbogárd polgármesterjelöltje voltam, ahol a szintén a második legjobb eredményt értem el.
2010 óta megyei önkormányzati képviselő, a Jobbik frakcióvezetője vagyok. A megyei közgyűlésben a hátrányos helyzetű Dél-Fejér térség tanácsnoka voltam a pozíció megszüntetéséig. A 2014-es önkormányzati választásokon a Jobbik megyei önkormányzati listavezetőjeként ismét én vezetem a Jobbik négyfős frakcióját, és a Pénzügyi, Jogi és Fejlesztési Bizottság alelnöke vagyok.
 
2009 óta társadalmi kezdeményezéseim közül kiemelném az erdélyi szórványmagyarság javára szervezett könyvgyűjtést, a csángóföldi adománygyűjtést, a délvidéki zászlóadományozást, a sukorói King’s City és a szlovákiai nyelvtörvény elleni tiltakozást, a székely zászló kitűzésére és a rováskultúra népszerűsítésére és felkarolására indított akciókat, rovástáblák, rovásfeliratok formájában. Részese voltam a székesfehérvári Nagy Ágnes Leánykollégium megmentésének és a Székesfehérvárra tervezett Cigány Központ meghiúsításának. Kiálltam Kishantos mellett a biogazdaságot ért méltatlanságok miatt és nem hátráltam meg akkor sem, amikor a magyar föld vagy a kistelepülések megvédéséről volt szó. Számos alkalommal voltam szervezője és felszólalója kulturális, történelmi, közéleti rendezvényeknek és konferenciáknak, mint pl. a helyi pénz vagy a települési önellátó gazdálkodás ügye.
 
Megyei képviselőként a legfontosabb célkitűzésem a politikai bűnözés felszámolása, valamint a népképviselet tisztaságának és becsületének helyreállítása. Fontosnak tartom, hogy a megyék jelentősége, tekintélye és önállósága újra a helyére kerüljön, és a megyei közgyűlés feladata a megyei települések működésének összehangolása, a különböző települési feladatok és elképzelések összehangolása legyen. Az önkormányzat döntéseiben a munkahelyteremtést, a megye építését és értékeinek megőrzését kell szem előtt tartani. Mindezt a megyei lakóival és településeivel közösen, azok érdekeit képviselve egy szebb, boldogabb, élhetőbb jövő reményében.
 
 
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

Területfejlesztés

Barangoló

Fedezze fel Fejér megyét!
 
 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár