Ugrás a tartalomhoz

Elindult a felülvizsgált Fejér Vármegyei Foglalkoztatási Stratégia társadalmi egyeztetése

Elindult a felülvizsgált Fejér Vármegyei Foglalkoztatási Stratégia társadalmi egyeztetése

A TOP_PLUSZ-3.1.1-21-FE1-2022-00001 Szent István Program – Gazdaságfejlesztési és Foglalkoztatási Partnerség c. projekt keretében a Paktum Iroda felülvizsgálta a Fejér Vármegyei Foglalkoztatási Stratégiát. A Paktum Iroda várja az ezzel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket!

A Fejér Vármegyei Önkormányzat a Fejér Vármegyei Kormányhivatallal konzorciumban sikeresen pályázott a Széchenyi Terv Plusz Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében kiírásra került, TOP_PLUSZ-3.1.1-21 kódszámú, „Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” című pályázati felhívásra, ahol 3,301 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt konkrét célja, hogy a vármegyei szintű foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés keretében integrált, a vármegye egészére kiterjedő gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési stratégiát kidolgozva valósítson meg olyan foglalkoztatási programot, mely szolgáltatásaival és pénzügyi eszközeivel fenntartható módon járul hozzá a vármegye gazdaságának fejlődéséhez és a területi hátrányok csökkentéséhez. 

A Fejér Vármegyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum 2022. december 6-i alakuló ülését követően helyzetelemzésre és erőforrástérképekre alapozva felülvizsgálatra került a Paktum Iroda által Fejér Vármegye Foglalkoztatási Stratégiája, összhangban a Szent István Programmal és figyelembe véve az elmúlt évek munkaerőpiaci és gazdasági trendjeit.

Az elkészült stratégia elfogadását megelőzően a tervezetet a Konzorcium a www.fejer.hu honlapon és a Fejér Vármegyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum tagjain keresztül széles körű társadalmi vitára bocsátja, mely kapcsán az észrevételeket 2023. szeptember 18. 12 óráig várjuk a paktum@fejer.hu címre vagy postai úton levélben (Fejér Vámegyei Önkormányzat, 8000 Székesfehérvár, Szent István tér 9.) megküldeni.

A véleményezendő stratégia itt tölthető le: https://www.fejer.hu/media/83/96/b5/c7fc27de8f.pdf

Együttműködésüket előre is köszönjük!