Ugrás a tartalomhoz

Elindult a választási eljárás

Elindult a választási eljárás

Magyarország köztársasági elnöke 2024. június 9-re tűzte ki az Európai Parlament tagjainak, a helyi önkormányzati képviselőknek és polgármestereknek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselőknek közös eljárásban tartott 2024. évi általános választását. A kitűzéssel egyidejűleg elindult a választási eljárás.

 

 

Magyarország köztársasági elnöke 2024. június 9-ére tűzte ki az Európai Parlament tagjainak, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők közös eljárásban tartott 2024. évi általános választását. 

A kitűzéssel egyidejűleg elindult a választási eljárás, amellyel összefüggésben hétfőn a választás-igazgatás országos és vármegyei vezetői szakmai oktatást tartottak Székesfehérváron, a Vármegyeháza dísztermében a helyi (települési szintű) vezetőknek, valamint azok közvetlen munkatársai számára. 

Az oktatás szakaszosan valósul meg. A hétfői rendezvény az első alkalom volt, ahol a szavazást megelőző folyamatokról volt szó, míg a további alkalmakon közvetlenül a szavazással összefüggő feladatokról lesz szó, illetve lesz egy szakmai oktatás a pénzügyi munkatársak és a jegyzők számára is.

A hétfői rendezvényen – többek mellett – dr. Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke és dr. Kovács Zoltán, a Fejér Vármegyei Területei Választási Iroda vezetője tartott előadást.